Tillbaka

Vegetarisk grönkålspaj med kikärter och färska örter

paj.jpg

Goda vegetariska pajer är helt klart en av mina favoriträtter just nu. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater. Denna paj är helt klart sommarens favoritpaj, så otroligt fräsch och god, dessutom rätt lätt att göra. Ni MÅSTE prova denna!

gronkalspaj.jpg

gronkalspajkikartor.jpg

Grönkål & Kikärtspaj med örter

100 g färsk grönkål

6-8 kvistar rosmarin

1 sommarlök med blast

0.75 dl färsk persilja

100 g kikärter (utan saltlag)

50 g getost

2 ägg

0.5 dl mjölk

1 dl grädde

salt & chiliflakes & peppar

4 körsbärstomater

Gör såhär:

1. Gör ett pajskal enligt mitt recept Pajdeg med grahamsmjöl och kvarg. Börja med fyllningen under tiden pajskalet är i ugnen.

2. Hacka grönkål och örter. De behöver inte hackas supersmått men så att de passar bra till fyllningen. Hacka sommarlöken och blasten. Stek grönkål, örter och lök i en stekpanna med lite olja.

3. Tillsätt kikärterna när grönkålen krympt lite och löken börjat få färg, stek ytterligare några minuter. Krydda med salt, chiliflakes och peppar. Ta sedan pannan från plattan.

Håll koll på pajskalet så du inte glömmer det i ugnen!

4. Blanda ägg, mjölk och grädde i en bunke. Om du gillar kryddstark mat kan du krydda med lite salt, chiliflakes och peppar. Rör om.

5. Lägg grönkål & kikärtsblandningen i pajskalet så att det är jämnt fördelat. Ta fram getosten och riv den i bitar och placera ut bitarna jämnt i hela formen. Tillsätt ägg & mjölkblandningen i formen. Försök fördela den så att det hela pajen täcks och att det blir jämnt fördelat, även ut i kanterna. Skär till sist körsbärstomaterna i skivor och lägg dem på toppen av all fyllning.

6. Grädda pajen i 220 grader i ca. 25 minuter. Håll koll så att pajen inte bränns! Sänk värmen om det verkar som att den lätt bränns. Servera pajen med en god sallad.

Hoppas det smakar 🙂

gronkalspajmedkikartor-3.jpg

gronkalspajmedkikartor-2.jpg

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *