Tillbaka

Smoothie på rödavinbär och plommon

Jag har fastnat för att börja dagen med en smoothie. Idag provade jag mig fram med ett nytt recept som bestod av en ganska speciell kombination, nämligen röda vinbär och plommon. Det blev fantastiskt gott och fräscht. Att våga prova sig fram med nya smakkombinationer är verkligen A och O när man tar fram nya recept. Nu till receptet! 

smoothiemedplommon.jpg

Smoothie med rödavinbär och plommon

Recept för 2 portioner

2 dl naturell yoghurt

1/2 banan

1 plommon med skal (utan kärnan förstås)

1,5 dl röda vinbär

ev. lite kanel om man gillar det.

Skölj plommonet och skär det i bitar så du får loss kärnan. Skala bananen och dela den på hälften. Lägg ner ena halvan i mixern och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa tills det inte finns några klumpar kvar och smoothies är len i konsistensen. Smoothien är godast att servera genast eftersom de frusna vinbären gör den kall. Häll upp i glas och njut!

——

Kort näringsfakta:

Denna smoothie innehåller 9,5 g protein, 1,4 g fett och 37,4 g kolhydrater. Det betyder att du både får i dig bra med protein och kolhydrater vilket är bra för att ditt blodsocker ska hållas jämnt. Dessutom innehåller den även 4,9 g fibrer som är bra bland annat för din mage samt hela 107,2 mg Vitamin- C och 300,3 mg kalcium vilket är toppen för både skelettet och immunförsvaret. Ingen dålig smoothie med andra ord! 

Mer inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *