Tillbaka

Skriv ett brev till ditt framtida jag + Frågor och tips som hjälper dig på vägen

I dag ska vi fokusera på välmående och på något som jag alltid gillat och känt att jag fått mycket ut av, nämligen att skriva ett brev åt mitt framtida jag. Detta är något jag själv gjort i flera år och brukar uppmuntra mina kunder att göra. Jag vet flera coacher och livsstilsrådgivare som använder sig av denna övning och för min egen del känns det som ett väldigt bra verktyg i de flesta situationer både i mitt privatliv men även i mitt företag. Jag har sammanställt ett helt inlägg med allt från VARFÖR man ska skriva brev åt sig själv, vilka riktlinjer som är bra att följa samt tagit fram frågor & tips som hjälper dig på vägen.

Hoppas du gillar det!

corinnegronholmblogg-.jpg

Skriv ett brev åt ditt framtida jag

Varför ska man skriva brev åt sin framtida jag?

Det finns många orsaker varför jag rekommenderar att skriva ett brev åt sin framtida jag. Såklart fungerar inte allt på alla, men jag tycker man åtminstone ska ge det en chans. Här är några fördelar med att skriva ett brev åt sig själv:

 • Du sätter dig ner och reflektera över sådant som är viktigt för dig. En stund för reflektion är aldrig fel.

 • Du funderar på sådant du kanske inte vågat tänka på innan. Du tillåter dig själv och din hjärna att spinna lite, drömma stort och högt.

 • Du kommer garanterat antingen få ett gott skratt, en varm känsla i magen eller ett “Aha” ögonblick när du några månader senare läser ditt egna brev. Tänk på häftigt att se vad som gått i uppfyllelse och framförallt att läsa dina ärliga tankar om hur du känt tidigare.

 • Det som vi skriver ner tenderar att gå i uppfyllelse. Varför? Kanske för att de blir och bubblar i bakhuvudet? Kanske för att du omedvetet jobbar för att det ska uppfyllas? Inga exakta svar finns men jag tror helt klart det finns sanning i det!

 • Du ger dig själv ett tillfälle att blicka inåt. Fundera på vad som är viktigt för dig och vart du vill uppnå eller hur du vill att ditt liv ska vara.

Det här är några punkter jag kommer på såhär på rak arm men jag tycker det finns ännu fler orsaker än så här. Jag har skrivit brev åt mig själv i flera år och hittills har jag inte ångrat ett enda av dem. Tvärtom. Enligt mig är det väldigt häftigt att se vad jag drömt och hoppats på för till exempel ett halvår sedan. Att läsa och fundera på vad jag drömde om då och vad som gått i uppfyllelse och inte. Men också att märka vad jag tyckte var viktigt då och om det ändrats nu. Allt går ju givetvis inte i uppfyllelse men alla gånger har jag ju lärt mig något på vägen som jag annars kanske inte skulle ens lägga märke till.

skrivbrev_corinnegronholm.jpg

Några riktlinjer när du skriver ett brev åt dig själv

För att få ut så mycket som möjligt av ditt brev är det bra att följa några riktlinjer. Här är några jag skulle rekommendera dig att tänka på:

 1. Gör det i lugn och ro. Att skriva ett brev åt sig själv är inget man gör snabbt på mobilen mellan ett möte och ett annat. Eller det är klart du kan det men jag rekommenderar att du gör det hemma i lugn och ro. Ta fram penna och papper. Sätt dig ner och låt mobilen vila samtidigt som du tar en stund bara för dig själv.

 2. Bestäm ett datum när du får läsa brevet innan du börjar skriva. Jag rekommenderar antingen 6 månader eller 1 år. Kortare än så går givetvis också men oftast brukar det ge mest effekt om det åtminstone gått ett halvår.

 3. Förvara brevet säkert. Helst i ett kuvert så att varken du eller någon annan kan komma åt det. Och du! Lova dig själv att INTE öppna det i förtid. Om du vet att du inte kommer kunna hålla dig rekommenderar jag dig att ge brevet åt någon annan som du litar på och låta dem posta det åt dig efter den utsatta tiden!

 4. Fokusera på det positiva. Skriv om saker du hoppas ska hända. Om saker du drömmer om. Eller kanske ge ett råd åt ditt framtida jag?

Bra att tänka på när du skriver brev åt dig själv

Nu när du sitter där med en rykande kopp färskt kaffe och papper & penna redo kanske du känner: Nudå? Vad ska jag egentligen skriva om? Då kan det vara skönt med några frågor du kan besvara. Innan du börjar kan det vara bra att bestämma ett tema du vill skriva om. Vill du skriva om ditt liv överlag? Om din arbetskarriär? Ditt kärleksliv? Din träning? En tydligare nisch brukar oftast göra det hela lättare och tydligare.

Frågor och tips som hjälper dig på vägen

 • Skriv ner datum och dag. Berätta vad det är för väder och hur du mår just i dag.

 • Berätta om hur din vardag ser ut just nu.

 • Berätta om något du hoppas har gått i uppfyllelse när du läser brevet.

 • Har du några råd åt ditt framtida jag?

 • Om du fick önska en sak just nu, vad skulle det vara?

 • Finns det något du hoppas att du har mindre av i ditt framtida liv när du läser brevet? Eller något du hade mer av?

 • Avsluta med att berätta om vad som gör dig lycklig just nu och vilka delar du hoppas du har kvar även i framtiden.

Så vad väntar du på? Sätt dig ner och skriv. Det tar inte många minuter och kommer vara SÅ värt det när det är dags att läsa brevet. Det kan jag lova dig. <3

Om du har några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet eller på min instagram @ccorinnes.

Fler recept inom samma kategori:

 • Några viktiga tankar från hjärtat

  Att våga berätta om sin rädsla är första steget att börja övervinna den. Berätta om din rädsla för någon du litar på.   Att ge sitt hjärta åt någon är både det läskigaste och finaste som finns. Men det är bara genom att våga som vi kan få uppleva den…

 • Hur får man lockigt hår utan värme?

  Inlägget håller reklam genom annonslänkar till NordicFeel och Eleven Som utlovat tänkte jag berätta lite mer om mitt hår idag och svara på frågan jag fick i min frågestund som låter såhär: Vad gör du för att få håret så vågigt, allmänt hårtips för tjejer med långt hår? Har delat upp…

 • VAD ÄR STRESS?

  Äntligen är det dags! Veckans video handlar om stress. Frågeställningar som tas upp i videon är bland annat: Vad är stress? Finns det positiv och negativ stress samt vad händer i kroppen när vi utsetts för en hotfull/stressande situation? Svaret på detta och mycket mer får ni i videon. Några…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *