Kallgröt med nektarin
Tillbaka

Overnight oats-och chia med nektarin

Idag vill jag dela med mig av receptet på min favoritfrukost just nu! Väldigt gott och fräscht, lätt att äta och ger även en bra mättnadskänsla. Perfekt också om man vill vara snabb på morgonen och inte vill lägga så mycket tid på att laga frukost. Allt jobb görs ju i princip kvällen innan så man sparar väldigt mycket tid med denna frukost. Receptet är gjort enligt portion, eftersom den lämpar sig bäst att göra direkt i portioner och inte som en stor sats.

Overnight oats med chiafrön

Overnight oats & chia med nektarin

Recept en portion

 • 1 dl kokosmjölk

 • 4 teskedar chiafrön

 • 1 dl havregryn

 • 1 dl naturell yoghurt

 • 1 nektarin

 • ev. mynta

Börja med att blanda havregryn och kokosmjölk i ett glas. Rör om så att det blir till en röra. Låt stå i ca. 10 minuter. Blanda därefter chiafrön med yoghurt så att chiafröna fördelar sig jämnt omkring. Häll blandningen på ”havregröten” i glaset, så att det blir ett lager ovanpå. Lägg på lite färskplast och ställ in i kylskåpet över natten.

På morgonen: Ta ut glaset från kylskåpet. Tvätta nektarinen och skär den i bitar. Lägg fruktbitarna på som ett översta lager och toppa med lite mynta. Det ska vara rikligt med nektarin så om det blir fullt kan du fylla på efterhand när du äter.

Hoppas det smakar 🙂

Ps. Har du inte nektarin hemma så går det bra att toppa med annan frukt eller bär.

Kallgröt med chiafrön och nektariner

Fler recept inom samma kategori:

 • Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

  Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

  Klassisk havregrynsgröt med en tvist i och med blåbär, frön och kardemumma. Gröten innehåller extra protein i och med att ägg tilläggs på slutet.

 • Chokladgröt med hallon – utan socker

  Chokladgröt med hallon – utan socker

  Frukostar och mellanmål som går snabbt att tillaga är bäst, såsom denna chokladgröt med hallon. Sockerfri och fullproppad med bra näring.

 • Kardemummagröt med blåbär

  Kardemummagröt med blåbär

  Det här är min absoluta favoritgröt. Den mättar bra, smakar alltid gott oavsett klockslag och innehåller bra energi. Dessutom tar den bara någon minut att tillaga vilket gör den ännu bättre. Prova, jag lovar att du inte kommer bli besviken!

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *