Tillbaka

Några tips för att tackla löpintervaller – Så tar du dig igenom hela träningspasset

Ska jag vara helt ärlig så är inte intervaller direkt min favorit träningsform. Jag skulle hellre bara gå på gymet och köra spänst/snabbhet och explosivitet mm. och totalt strunta i intervallträning.

Dock funkar det ju inte så bra om man ska satsa på en elitkarriär så jag får ta mig i nacken och köra intervallpassen ändå.Under varje intervallpass hinner jag tänka minst 10 gånger på hur fruktansvärt det är, men det finns aldrig en chans att jag skulle ge upp, jag kör alltid alla pass till slut.

DSC_2936

Tänkte att det kanske finns någon annan som känner likadant och tänkte därför dela med mig 5 tips som i varje fall hjälper mig att ta mig igenom dessa tunga pass.

Fem tips som hjälper dig ta dig igenom tuffa löpintervaller

1. Skaffa dig ett par bra hörlurar. Gärna ett par med bluetooth för att slippa trassel med sladdar och dylikt, fixa ihop en bra spellista och ta med dig musiken som ett hjälpmedel på träningen.

2. Spring i en sådan omgivning som du tycker om. Jag hatar att springa långa intervaller t.ex. på en idrottsplan utan springer hellre på en grusväg där det finns både kurvor och upp-och-nerför backar.

3. Spring med en kompis/familjemedlem, oavsett hur olika nivå ni är på. Mina bästa pass löper jag ihop med min mamma. Hon är väldigt duktig på att springa och fungerar oftast som en utmärkt ”kanin” för mig att jaga.

4. Gör ett tydligt system där du ser varje intervall du avklarat. När jag springer sandintervaller på jobbet så ritar jag alltid tydliga stora sträck för varje avslutad intervall. När man sedan ser svart för vitt att man tagit sig över hälften av passet så ger det alltid en extra kick.

5. Bestäm dig för att avsluta alla planerade intervaller, oavsett om du så måste gå de sista sekunderna för att alla krafter är slut. När du sedan klarat alla intervaller är det viktigt att du ger dig själv en klapp på axel och tänker ” Oh vad jag är bra 😉 ”

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *