Bananpannkakor med kokos

Klassiska bananpannkakor med kokos samt bästa tipset för smakvariation

För några år sedan kunde man se bananpannkakor i varje hörn på sociala medier. Mitt mest lästa recept är ett recept på Enkla banan & havreplättar. Dock märkte jag att jag aldrig publicerat mitt recept på helt klassiska bananpannkakor med kokos och tänkte att det är självklart att jag måste göra det. Dessutom hittar du det bästa tipset hur du kan variera smaken på bananpannkakor, längst ner i detta inlägg. Nu till receptet!

Klassiska bananpannkakor med kokos

För 2 personer:

1 banan

2 ägg

1.5 msk kokosflingor

Till stekning:

Kokosolja eller smör

Gör såhär:

Skala bananen och lägg ner den i en bunke. Knäck ner äggen i bunken och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa ingredienserna med en stavmixer tills det inte finns några klumpar kvar. Hetta upp en stekpanna på medelstark värme och steg bananpannkakorna i lite kokosolja eller smör. Pannkakorna är godast om man gör dem ganska tunna men håll koll så att de inte bränns vid.

Servera pannkakorna varma med någon topping du gillar. Jag brukar oftast ha grekisk yoghurt, varma bär och ibland lyxar jag till det med lite granskottssirap. Andra goda toppingar är: skivad frukt, kokosflingor och färska bär.

Ps. Receptet går bra att dubbla enligt hur många ni är.

Hoppas det smakar 🙂

Bästa tipset för smakvariation

Ibland tröttnar man på den klassiska smaken och vill ha något nytt. Det bästa sättet för att variera smaken på pannkakorna är ett busenkelt. Prova att riva ner finrivet skal från frukt & grönsaker (citron, apelsin mm.) i smeten och du kommer direkt få en helt annan smak på pannkakorna. Min favorit är att tillsätta 2 msk finrivet apelsinskal i smeten, då doftar det apelsin i hela lägenheten och pannkakorna smakar gudomligt. Nu funkar såklart inte alla fruktskal till exempel banan utan sådana med hårt skal som har mycket smak. Prova, jag lovar att du kommer bli positivt överraskad!