Hälsa- och välmående

Vi jobbar på sidan för fullt och snart kommer du hitta alla blogginlägg här igen. 

 • ”Jag hinner inte träna” – 10 argument varför du borde tänka om

  I dag tänkte jag vi skulle snacka lite om träning, känns som att det var länge sedan sist. En mening som jag hör ofta, både av mina kunder och av kompisar men även en tanke jag ofta kan tänka själv är: “Jag hinner inte träna”. Som ett stående argument varför…

 • Tips hur du trotsar mörket och får till träningen även när vädret inte inspirerar

  Trots att solens strålar allt mer börjar trycka sig igenom mörkret så har vi ännu en bit kvar tills vi får njuta av ljusa och varma kvällar. Eftersom många av oss jobbar under dagtid när det är ljust utomhus kan det ibland kännas riktigt motigt att få till träningen när…

 • Skriv ett brev till ditt framtida jag + Frågor och tips som hjälper dig på vägen

  I dag ska vi fokusera på välmående och på något som jag alltid gillat och känt att jag fått mycket ut av, nämligen att skriva ett brev åt mitt framtida jag. Detta är något jag själv gjort i flera år och brukar uppmuntra mina kunder att göra. Jag vet flera…

 • Måste träning alltid vara roligt? + Tips hur du kan vända en dålig träningsdag!

  Måste träning alltid vara roligt? Den frågan ställde jag mig häromdagen när träningen kändes allt annat än kul och framförallt inte lockande. Jag satt hemma i soffan och försökte samla krafter. Min kropp kändes rastlös men mitt huvud orkade knappt engagera sig för att ens byta om till träningskläder. Vad…

 • Glöm inte bort att sova ordentligt!

  I mitt liv är det ofta högt tempo och jag har ju skrivit många gånger inlägg om vardagsbalans, att undvika onödig stress osv. När jag lyssnar på podcaster eller överlag på människor i min omgivning, så hör jag ofta hur personerna berättar att de suttit uppe halva natten och jobbat…

 • Svårt att få till träningspass och att upprätthålla motivationen? – Sänk ribban!

  Kan du ibland uppleva att du inte har tid för träning? Att du lätt tappar motivationen för att träna? Eller att det känns som att det krävs så mycket för att kunna träna vilket leder till att ribban känns alltför hög och du därmed låter bli att träna helt och…

 • Några viktiga tankar från hjärtat

  Att våga berätta om sin rädsla är första steget att börja övervinna den. Berätta om din rädsla för någon du litar på.  Att ge sitt hjärta åt någon är både det läskigaste och finaste som finns. Men det är bara genom att våga som vi kan få uppleva den finaste…

 • Hur får man lockigt hår utan värme?

  Inlägget håller reklam genom annonslänkar till NordicFeel och ElevenSom utlovat tänkte jag berätta lite mer om mitt hår idag och svara på frågan jag fick i min frågestund som låter såhär: Vad gör du för att få håret så vågigt, allmänt hårtips för tjejer med långt hår? Har delat upp inlägget…

 • Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

  Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill…

 • VAD ÄR STRESS?

  Äntligen är det dags! Veckans video handlar om stress. Frågeställningar som tas upp i videon är bland annat: Vad är stress? Finns det positiv och negativ stress samt vad händer i kroppen när vi utsetts för en hotfull/stressande situation? Svaret på detta och mycket mer får ni i videon. Några…

 • Varför slutade jag äta kött?

  Det finns några frågor som människor brukar ställa åt mig regelbundet, speciellt när jag lär känna någon ny. Det brukar vara relaterat med vitiligo, handla om min elitidrottskarriär och sen det, som jag senaste året fått mest frågor om, varför jag valt att sluta äta kött. Därför tänkte jag skriva…

 • Gör bort måsten på 15 minuter

  Jag har börjat en ny rutin, som jag vill dela med mig av som veckans livsstilsinlägg. Nu när vardagen har dragit igång kan det vara svårt att ta tag i vardagliga måsten. Plötsligt måste man ta tag i saker man under sommaren haft lite ledigt från. Tvätthögen blir större och…