Chokladgröt med hallon direkt i micron
Tillbaka

Chokladgröt med hallon – utan socker

Frukostar och mellanmål som går snabbt att svänga ihop och tillaga hör till mina favoriter. Denna chokladgröt med hallon är precis en sådan. Den är helt sockerfri och smakar så gott av choklad och hallon. Den innehåller en bra sammansättning av kolhydrater, fetter och proteiner vilket gör att den är ett utmärkt mål för dig när du vill hålla dig mätt en längre tid. 

Chokladgröt med hallon direkt i micron

Sockerfri chokladgröt med hallon

Recept en portion

1 dl havregryn

1/2 mogen banan

1 ägg

2 tsk kakao

1 krm bakpulver

0.75 dl hallon (gärna lätt tinade)

Gör så här: 

1. Skala och mosa bananen ordentligt i en skål eller bunke. Tillsätt havregryn, kakao och bakpulver. Rör om försiktigt. Knäck ner ägget och rör om. Tillsätt hallonen och rör om så att alla ingredienserna blandas om till en smet.

2. Lägg ner smeten i en form med hjälp av en slickepott. Ställ in i micron på full effekt i 1 minut och 10 sekunder. Servera genast.

Det du nu har framför dig är ett fantastisk portion med ett lite fastare skal och ett härligt kletigt hjärta. Servera eventuellt med lite grekisk yoghurt och njut! ❤️

Hoppas det smakar 🙂

Detta recept är tillägnat åt Janina som skrev ett inlägg om hur ett av mina recept blivit hennes favoritfrukost. Det inlägget gjorde mig så otroligt glad. Tänk att något jag skapat kan förgylla någon annans morgnar så mycket! Därför är denna frukost tillägnat Janina, i hopp om att hon i framtiden kan hitta två favoritfrukostar att variera mellan eller varför inte ha den ena som kvällsmål efter en lång dag. 

Fler recept inom samma kategori:

 • Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

  Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

  Klassisk havregrynsgröt med en tvist i och med blåbär, frön och kardemumma. Gröten innehåller extra protein i och med att ägg tilläggs på slutet.

 • Kardemummagröt med blåbär

  Kardemummagröt med blåbär

  Det här är min absoluta favoritgröt. Den mättar bra, smakar alltid gott oavsett klockslag och innehåller bra energi. Dessutom tar den bara någon minut att tillaga vilket gör den ännu bättre. Prova, jag lovar att du inte kommer bli besviken!

 • Overnight oats-och chia med nektarin

  Overnight oats-och chia med nektarin

  Overnight oats och chia med nektarin är den perfekta frukosten när du inte har många minuter extra på morgonen. En lite mer avancerad version av den klassiska chiapuddingen där jag kombinerat både yoghurt och kokosmjölk. Gott & mättande!

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *