Tillbaka

”Jag hinner inte träna” – 10 argument varför du borde tänka om

I dag tänkte jag vi skulle snacka lite om träning, känns som att det var länge sedan sist. En mening som jag hör ofta, både av mina kunder och av kompisar men även en tanke jag ofta kan tänka själv är: “Jag hinner inte träna”. Som ett stående argument varför du inte tränar, för att du inte hinner. Trots att både du och jag vet att det inte stämmer, för det finns alltid tid för att träna.

traning_Corinnegronholm.jpg

I 9 fall av 10 handlar det om att jag känner mig lat

Varenda gång jag själv tänker så här, börjar jag på en gång argumentera med mig själv. Oftast handlar det ju helt ärligt om att jag känner mig lat. Det är ju jobbigt att klä på sig träningskläderna och ta tag i saken. Oftast betydligt jobbigare mentalt än hela träningspasset (haha). Ibland lyckas jag övertyga mig själv och ibland vinner latheten och jag skippar träningspasset.

I dag tänkte jag därför dela med mig av 10 argument som jag brukar säga till mig själv som jag hoppas att du kan få hjälp av! Antingen när du argumenterar med dig själv eller när du vill hjälpa någon du tycker om att komma igång med sin träning och inte fortsätta intala sig att hen inte hinner, kan osv.

Från ett vackert träningspass häromdagen.

Från ett vackert träningspass häromdagen.

10 argument varför du inte ska hoppa över träningspasset

1. Varenda träningsminut räknas. Det innebär att om du bara lägger 10 minuter på att köra ett riktigt svettigt pass så är det betydligt bättre än inga minuter alls. Och helt ärligt, vem har inte 10 minuter av dygnets 24 timmar att ge? VARENDA en av oss. Ställ en timer på 10 min, kör ett gäng övningar, gärna pulshöjande tills klockan ringer och sedan är du klar!

2. Du mår bra av träning. Både i kropp och sinne.

3. Varenda dag du hoppar över träningen gör att tröskeln att börja igen blir svårare. Lite som att riva av ett plåster. Bara gör det, direkt! Dra inte ut processen.

4. Ditt immunförsvar förbättras!

5. När du tränar minskar risken avsevärt för att drabbas av många svåra sjukdomar. Du får en starkare kropp som mår bättre, och vem vill inte ha det?

6. Du sover bättre och känner dig gladare när du tränar.

7. Du känner dig bekvämare när du lär dig hantera och känna din kropp bättre. Ju bättre kroppskontroll du får brukar oftast leda till att du också känner dig och utstrålar mer självsäkerhet och att du vågar lita på att din kropp är stark och klarar utmaningar.

8. Du förebygger skador!

9. Du får bättre fantasi! Tänk till exempel hur många intressanta idéer som kan kopplas till träning. Promenadmöten, utmaningar på jobbet om vem som går mest trappor osv.

10. Du löser problem och hittar nya saker att uppskatta i din omgivning. Hur många gånger har du till exempel inte löst ett vardagligt problem medans du tränar? Jag brukar komma på många idéer jag ska prova i mitt företag, lösa vardagsproblem och också komma fram till vad jag tycker om saker och ting när jag låter hjärnan få mala på medan jag tränar.

Nästa vecka tänkte jag spräcka håll på argumentet: Träning är så dyrt.

Har du fler bra argument? Dela gärna med dig!

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *