Tillbaka

Ett enkelt knep för att samla dina tankar och stanna upp – Med hjälp av t.ex. choklad!

Arbetsveckan är i full gång och många av oss har troligen en och annan punkt på listan över saker som behöver göras innan denna vecka tar slut. Någon kanske känner sig lugn i båten, en annan känner stressen krypa fram och därmed förvandlas den normalt väldigt lugna andningen till en ytligare och mer snabb sådan. Tusen tankar flyger runt i huvudet och det enda du vill är att bara samla dina tankar och stanna upp för en sekund. Fokusera på EN sak. Ta tillbaka kontrollen. Detta inlägg är till dig.

I dag tänkte jag nämligen dela med mig av ett annorlunda men lite roligt knep på hur du kan göra för att samla dina tankar för några sekunder och helt enkelt stanna upp, med hjälp av t.ex. en chokladbit!

corinneblogg-4508.jpg

Ett annorlunda och roligt knep för att stanna upp och samla tankarna

Detta trick tar MAX 30 sekunder att göra och är busenkelt. Dessutom inkluderar det något du tycker om att lägga i munnen t.ex. ett tuggummi, choklad, frukt, bär, kaffe – Ja listan kan göras oändlig, för det är bara fantasin (och såklart livsmedel som inte är giftiga) som sätter gränser.

Följ bara de tre steg som du hittar nedan.

Stanna upp med hjälp av choklad i tre enkla steg

1. STILLHET. Ställ dig upp eller sätt dig ner på en stol. Viktigaste är att du är STILLA. Ta något i munnen t.ex. en bit choklad.

2. KÄNSLA. Känn på chokladen med tungan. Hur känns den? Låt den vila på tungan och räkna till fem. Hur känns den nu? Försök hitta åtminstone 2 sätt att beskriva den på. Är den sträv? Len? Hård? Mjuk?

3. TANKE OCH ANDNING. Andas in enda in från magen och tänk på ett ord du vill ta med dig från detta ögonblick. Kanske är det fokus? Lugn? Glädje? Stillhet? Eller något helt annat, välj själv det som passar in till just din situation. Andas sedan in en gång till och tänk på ditt ord och dess innebörd en gång till. Ät sedan upp chokladen och fortsätt med din dag! Hoppeligen åtminstone en aning lugnare efter att du stannat upp i några sekunder. 🙂

Enkelt knep att stanna upp med hjälp av t.ex. choklad.

Ett lite annorlunda knep denna gång. Missa inte någon av mina andra inlägg om stresshantering. Du hittar ett gäng av dem nedan!

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *