Tillbaka

Tips hur du trotsar mörket och får till träningen även när vädret inte inspirerar

Trots att solens strålar allt mer börjar trycka sig igenom mörkret så har vi ännu en bit kvar tills vi får njuta av ljusa och varma kvällar. Eftersom många av oss jobbar under dagtid när det är ljust utomhus kan det ibland kännas riktigt motigt att få till träningen när man kommer hem efter en lång dag och ljuset från dagen är ett minne blott. Därför tänkte jag i dag dela med mig av några tips hur du kan trotsa mörkret och få till träningen trots att mörkret kanske gör dig allt annat än motiverad. För tro mig, jag vet EXAKT hur det känns när soffan lockar så mycket mer än träningskläderna och gymet. Efteråt är det ju nästan alltid värt det att man valde träningen istället för soffan.

Bild lånad från Unsplash

Bild lånad från Unsplash

Få till träningen trots att vädret inte inspirerar – Hjälp på vägen!

  • Planera och lägg upp förutsättningarna för att få det gjort! Om du till exempel packat väskan klart och lagt in antingen i kalendern, eller bara en tanke i huvudet, om att du ska träna t.ex. klockan 17 på tisdag så har du redan gjort halva arbetet dvs. ställt dig in på träning. Kom därför ihåg att planera in veckans träningar så det faktiskt finns tid och utrymme för dem. Om du tänker att du tar dem lite spontant när du har lust, finns risken tyvärr att den lusten aldrig riktigt kommer och du istället gör allt annat.

  • Var inte för hård med dig själv! Känns det helt förj*vligt? Har du inte alls någon lust? Tillåt dig själv att ibland också få välja soffan istället för träningen. Det är 100 % okej.

  • Ta på dig träningskläderna direkt när du kan! Enkelt knep men mycket effektivare än du kanske tror. Om du till exempel kommer hem efter jobbet och byter om, välj då träningskläderna istället för myskläderna. På så vis ställer du dig in på att det är träning som gäller och inte mys. Samma sak om du har möjlighet att träna på morgonen. Ta på dig träningskläderna direkt när du stiger upp, då blir det lättare att verkligen få till det.

  • Träna inomhus när det känns motigt utomhus! Hade du tänkt dig en löptur utomhus men tappar motivationen direkt när du ser det mörka vädret utomhus som bjuder på duggregn och dimma? Då rekommenderar jag att istället gå på gymet och utföra din träning där. Chansen att det känns roligare är betydligt större eftersom det både är varmt, torrt och du är omringad av människor som gör precis samma sak, nämligen tränar.

  • Omringa dig av bra inspiration! Slå på din favoritpodd eller träningslåt när det känns som motigast. Försök peppa dig själv och påminna dig om hur GÖTT det känns efter att du tränat. Helt enkelt bomba dig själv med pepp och inspiration istället för att fortsätta gräva ner dig i den avsaknade motivationen. Det kommer kännas trögt och onödigt till en början men jag lovar, det blir lättare för varje gång!

  • Träna det som känns kul! Kanske du egentligen borde löpträna men istället skulle du vilja gymma ännu en gång till denna vecka, eller varför inte gå på ett härligt yogapass. Gör det, tycker jag! Enligt mig är det bättre med träning som känns kul och inspirerande än att det alltid ska vara något som vore det bästa för oss men som kanske känns tråkigt i stunden. All träning är bättre än ingen träning.

  • Ställ en timer eller boka in dig på ett pass. Lägg helt enkelt en tid när du måste ta dig ut från hemmet, oavsett vad. Att boka in sig på ett träningspass är alltid effektivt eftersom man på de flesta gym får ”straff” om man inte dyker upp när man bokat in sig. Perfekt liten extra knuff i rätt riktning.

Ojojoj kunde komma på så mycket fler tips men vi börjar så här! Hoppas tipsen kommer till användning 🙂

traningmedmening_morker.jpg

Träning med Mening version 2020!

En del av tipsen ovan har du troligen redan hört, om du lyssnat på Träning med Menings senaste avsnitt “Mer träning och mindre stress 2020”. Japp, ni läste rätt! Vi är tillbaka efter vår korta julpaus som var både välbehövlig och skön. Nu kör vi på som vanligt och kommer släppa 1 avsnitt på torsdagar varannan vecka. Första avsnittet är som sagt redan uppe och i det diskuterar vi våra nyårsmål för år 2020 och allmänt om året som väntar. Dessutom går vi in på ett helt gäng sidospår som alltid. Samtidigt tycker jag även det är charmen med vår podd, att vi inte är strikta och följer manus utan har ett huvudämne och låter sedan avsnittet få forma sig själv. Då blir det äkta och genuint.

Behåll lugnet och gör din grej – Veckans träningstips

Mitt veckans träningstips känns fortfarande väldigt aktuellt och relevant till temat på detta inlägg, så tänkte avsluta med att påminna om det. Nu när januari månad snart närmar sig sitt slut och februari är på ingång kommer troligen många prata om sina mål och hur det gått. Kanske någon berättar om hur många gånger de tränat under månaden och hur höga mål de lagt upp. Eller kanske tvärtom.

Oavsett så uppmuntrar jag dig till att sitta lugnt i båten och GÖR DIN GREJ. Oavsett om du hör om människor som inte tränar alls eller som tränar mycket så låt dig inte påverkas. Håll kvar vid ditt egna mål, så länge det såklart är realistiskt. Du vet själv vad som är bäst för dig och trots att du kanske lockas av att höja ditt mål med flera steg eftersom din kompis ju lagt upp ett mycket högre mål så försök att inte påverkas eftersom det troligen inte håller i längden. Påminn dig själv istället varför du valde att lägga upp det målet du gjorde och vilka beslut och bakgrundspunkter de bottnade i.

Hur går det för dig med träningen just nu?

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *