Tillbaka

Att leva mer i nuet + Tips för ökad medvetenhet i vardagen

Jag tror att alla skulle må bra av att leva lite mer i nuet. Att vara närvarande i stunden och inte ha tankarna på annat. Att koncentrera sig mer och inte låta tankarna och fokuset distraheras av yttre faktorer.

Detta är något jag jobbat mycket på med mig själv. Det hela började egentligen med något så simpelt som när jag drack kaffe. Jag kunde nämligen tidigare dricka upp nästan en hel kopp kaffe utan att ha någon som helst aning om vad kaffet smakade. Medveten i stunden? Njaee…

freshcoffee_Corinnegronholm-.jpg

Tips för att bli mer medveten i olika vardagssituationer 

✖️ Tänk på vad kaffet/drycken smakar när du dricker det. 

Är det gott? Starkt? Beskt? Hur känns det när du dricker det osv? Bara genom att fundera en stund på vad du dricker och hur det smakar gör att du signalerar åt din hjärna att du VILL vara närvarande och njuta av drycken istället för att knappt märka att du dricker den. 

✖️Fråga ditt bordssällskap vad de tycker om maten ni äter. 

Att prata om det man äter och verkligen känna efter smaker är ett ypperligt sätt att vara mer medveten. Prova nästa gång! Du kanske märker att din favoritmat innehåller smaker du inte ens tänkt på innan. 

✖️Stanna upp och njut av stunden. Upplever du en fin stund? Får du vittna en vacker solnedgång? Då rekommenderar jag att bara stanna upp för en sekund och bara ta in ALLT. Omgivningen, dofterna, känslorna – ja allt. 

Bästa tipset för medvetenhet – Låt mobilen ligga i väskan 

Sist men inte minst är ett tips som kräver en helt egen rubrik. Ni kan säkert gissa vad det är baserat på rubriken och faktumet att jag tagit upp detta flera gånger? Jo, såklart att lämna mobilen i väskan eller långt ifrån dig. Speciellt när du gör något du verkligen vill vara medveten om och njuta av. Till exempel när du umgås med dina vänner eller din partner. När vi inte blir distraherade av mobilen upplever vi våra samtal och personen vi umgås med mycket mer intressanta och vi njuter mer av stunden. Bara det är väl en bra orsak att låta mobilen vila? 

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *