Tillbaka

Hur får man lockigt hår utan värme?

Inlägget håller reklam genom annonslänkar till NordicFeel och Eleven

Som utlovat tänkte jag berätta lite mer om mitt hår idag och svara på frågan jag fick i min frågestund som låter såhär: Vad gör du för att få håret så vågigt, allmänt hårtips för tjejer med långt hår? Har delat upp inlägget i både vad jag gör för att få till mina lockar och hur jag gör för att få ett friskt hår. Passade även på att berätta om vilka produkter jag använder, har nämligen hittat riktiga superprodukter som jag älskar och som jag använt i fleeera år. Dessutom berättar jag om mitt bästa tips för att säkerställa att håret inte slits i onödan under natten. Hoppas du gillar inlägget!

Exempel på lockar jag gjort med en fläta som börjat vid nacken.

Exempel på lockar jag gjort med en fläta som börjat vid nacken.

Till att börja med kan jag säga att jag naturligt har spikrakt hår. Om jag inte gör något med det så hänger det verkligen raka vägen ner haha. På bilderna nedan ser ni hur mitt hår ser ut när jag tvättat det och bara kammat ut det utan att göra något annat. Det är fint på det viset också men jag trivs bättre i lite lockigare hår.

corinnesommar.jpg

corinnesommar.jpg

Hur får jag till mina lockar utan värme?

Hur gör jag för att få till mina lockar då? Det jag gör är att jag först tvättar håret och låter det självtorka. När det är nästan helt torrt lägger jag i lite hårolja och borstar ut det. Det är viktigt att håret hunnit torka så att det inte längre är blött utan bara lite fuktigt.

Sedan flätar jag håret från nacken ner i en ganska tät fläta. Om jag vill har riktigt lockiga lockar, så som på bilden nedan så stramar jag åt ganska mycket mellan varje slinga i flätan. Om jag däremot vill ha luftigare lockar så brukar jag göra en lite lösare fläta. Jag gillar att ha lockar som börjar lite lägre ner på huvudet men ibland gör jag även en fläta som börjar uppe på huvudet för att få lockar som går hela vägen uppifrån ner.

Det viktigaste är att flätan blir tillräckligt tajt och att den får vara fast i minst 3-4 timmar men helst en hel natt. Sedan öppnar jag flätan på morgonen, borstar försiktigt (!) ut håret och så är det klart! Busenkelt och blir alltid fint. 🙂 Om du gillar hårspray kan du spraya lockarna lite. Själv brukar jag inte göra det eftersom jag inte gillar den där lite “hårda” känslan som kommer med hårspray.

Kortfattat steg för steg hur jag får till mina lockar

För att summera samlade jag ihop stegen till några korta punkter. Rekommenderar dock att fortsätta läsa inlägget där jag bland annat tipsar om vilka produkter jag använder till mitt långa blonda hår som jag tycker gör underverk. Så här ser alltså stegen ut i korthet:

 • Tvätta håret och låt det självtorka.

 • Lägg i håret när det fortfarande är lite fuktigt och kamma igenom.

 • Fläta håret i en tajt fläta, antingen från hårbotten för lockar som börjar högt upp, eller från nacken för lockar som börjar längre ner. Kolla på bilderna i inlägget och läs beskrivningarna för att se exempel.

 • Låt flätan vara i minst 3-4 timmar, helst en hel natt.

 • Lossa försiktigt på flätan och “kamma” håret med fingrarna / lätt med en borste.

Exempel på lockar som gjorts med en fläta som jag börjat från hårbotten.

Exempel på lockar som gjorts med en fläta som jag börjat från hårbotten.

Produkterna jag använder för att få ett friskt hår

Enligt mig är det viktigaste att håret mår bra för att det ska se friskt och fint ut. Speciellt när man har långt hår är det värt att lägga ner lite extra tanke i hur man sköter om sitt hår eftersom det annars slits så lätt. Dessutom tycker jag att det är bra att klippa håret med jämna mellanrum så att topparna hålls fräscha och fina. Glöm inte heller att äta mycket grönsaker, bär och frukt för att få i dig vitaminer samt en bra, näringsrik kost. Rekommenderar också att minimera stress i vardagen och framförallt att sova ordentligt. Hur du mår återspeglas ofta på ditt hår.

Mitt favorit schampoo och balsam för långt hår

Jag är noga med att inte tvätta håret för ofta ( blir typ 2-3 gånger i veckan) och använder alltid återfuktande schampo och balsam. Mina favoritprodukter är Soft Schampoo och balsam (Sverige) , samma produkter hittar du här för dig som bor i Finland. De produkterna ger ett underbart mjukt hår utan att det tynger ner håret. Dessutom är de veganska och riktigt dryga, vilket gör att de känns prisvärda.

Gillar du inte Maria Nila, eller kanske vill hitta produkter som är snäppet billigare så rekommenderar jag ID-Hairs balsam (Sverige) och samma i Finland. Den seriens schampoo tycker jag dock är lite väl starkt, åtminstone för mitt hår vilket gjorde det lite torrt så därför vill jag endast tipsa om balsamet denna gång!

Under en period när jag upplevde att mitt hår blivit lite slitet gick jag över till Repair Schampoo (Sverige) samt samma produkt här för dig som bor i Finland. Det schampot är mer reparerande och går in på djupet. Upplevde att produkterna gav bra resultat och efter ett tag gick jag helt och hållet tillbaka till Soft-serien jag länkat till ovan.

Exempel på lockar jag gjort med en riktigt tajt fläta som börjat några cm ovanför nacken.

Exempel på lockar jag gjort med en riktigt tajt fläta som börjat några cm ovanför nacken.

Min favorit hårmask och hårolja för långt hår

Sedan använder jag hårmask en gång i veckan. Jag vet att det är såååå tråkigt att stå där i duschen och vänta att masken ska verka, men det är så värt det! Det viktigaste är att du verkligen försöker försiktigt (!) krama ur håret från vatten. Jag brukar använda hårmasken efter jag tvättat med schampoo men innan jag lägger balsam. Sedan också viktigt att låta masken verka så många minuter som det står på förpackningen. Annars får inte produkten verka så bra som den kan och då “kastar du ju egentligen lite pengar i sjön”.

Gällande hårmaskar har jag provat flera olika, rekommenderar Maria Nilas Repair mask (Sverige) och samma produkt för dig som bor i Finland. Har även använt Redkens All soft (Sverige) och samma i Finland som gav fantastiskt mjukt hår. Just nu provar jag Maria Nilas Soft mask, men känner att jag inte hittills ännu vågar säga något om den.

Till det ännu hårolja som jag lägger i längderna nästan varje dag innan jag borstar håret. Jag hade länge en storfavorit nämligen Wellas SP Luxe oil (Sverige) och samma produkt i Finland. Tyvärr har jag nu blivit lite känslig för den pga doften vilket känns så tråkigt! För tillfället provar jag några andra oljor, återkommer om den senare. Om du inte är superkänslig mot doft så rekommenderar jag verkligen oljan där.

Skona ditt hår på natten med ett enkelt knep!

Om du har mellan- eller långt hår rekommenderar jag att alltid fläta håret i en lös fläta när du ska sova. Enligt mig sliter det väldigt mycket på håret att sova med det löst eftersom man ofta rör på sig så mycket i sömnen vilket gör att håret gnugga. Därför uppmuntrar jag att fläta håret i en låg fläta varje kväll innan du går och lägger dig och sedan fästa den med en skonsam snodd. Små detaljer som gör stor skillnad för håret!

Hoppas du fick svar på din fråga och att det blir fina lockar i framtiden! Kramis <3

Fler recept inom samma kategori:

 • Skriv ett brev till ditt framtida jag + Frågor och tips som hjälper dig på vägen

  I dag ska vi fokusera på välmående och på något som jag alltid gillat och känt att jag fått mycket ut av, nämligen att skriva ett brev åt mitt framtida jag. Detta är något jag själv gjort i flera år och brukar uppmuntra mina kunder att göra. Jag vet flera…

 • Några viktiga tankar från hjärtat

  Att våga berätta om sin rädsla är första steget att börja övervinna den. Berätta om din rädsla för någon du litar på.   Att ge sitt hjärta åt någon är både det läskigaste och finaste som finns. Men det är bara genom att våga som vi kan få uppleva den…

 • VAD ÄR STRESS?

  Äntligen är det dags! Veckans video handlar om stress. Frågeställningar som tas upp i videon är bland annat: Vad är stress? Finns det positiv och negativ stress samt vad händer i kroppen när vi utsetts för en hotfull/stressande situation? Svaret på detta och mycket mer får ni i videon. Några…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *