Tillbaka

Svårt att få till träningspass och att upprätthålla motivationen? – Sänk ribban!

Kan du ibland uppleva att du inte har tid för träning? Att du lätt tappar motivationen för att träna? Eller att det känns som att det krävs så mycket för att kunna träna vilket leder till att ribban känns alltför hög och du därmed låter bli att träna helt och hållet?

Jag tror detta är väldigt vanliga känslor kopplade till träning och därför skriver jag detta inlägg i dag för att förhoppningsvis få dig på andra tankar och hjälpa dig att upprätthålla din träningsmotivation!

Svårt att få till träningsmotivationen

Bildkälla

Jag tror att man lätt känner att man inte har tid för träning helt enkelt för att man lagt ribban alldeles för högt. Du kanske lagt upp ett mål som känns omöjligt att uppnå eller så har du fått för dig att det bara är minst en timmes träning som räknas och allt under det är för lite för att räknas som ett träningspass.

Minns du mitt inlägg Är din önskade livsstil realistisk med din verklighet? Där tog jag bland annat upp att man inte kan förvänta sig att hinna träna flera pass i veckan om man för tillfället lever ett väldigt hektiskt liv med alldeles för långa dagar. Att de målen vi lägger upp också måste vara realistiska.

Vad är det jag vill komma fram till? Jo helt enkelt: Sänk ribban.

Tips för att hitta tid till träning

Hitta träningsmotivationen

I dag var en dag jag egentligen inte hade så lust att träna, men jag drog mig till gymet ändå. Där körde jag ett ca. 50 minuter långt pass med fokus på överkropp. Det var helt enkelt det jag hade lust med just i dag. 50 viktiga minuter för mitt egna välmåendes skull.

Varje träningsminut räknas

Jag tror att många tappar träningsmotivationen för att de upplever att de antingen inte har tid att träna eller helt enkelt inte lust att träna så långa pass. Oftast handlar det om en mental spärr där man lagt upp olika krav på sig själv angående hur mycket som är tillräckligt. Enligt mig finns det inget tillräckligt utan anser att varje minut av träning och motion räknas.

Ibland kanske du har världens lust att träna och kör ett riktigt långt och svettigt pass på gymet. En annan gång kanske du bara vill träna men inte har ork eller lust för ett långt pass. Då kan ett tjugo minuter långt intensivpass vara perfekt just den dagen. Var inte så hård mot dig själv. Strunta i åsikter om hur ett långt träningspass ska vara för att räknas och bara kör!

Kom också ihåg att berömma dig själv. Var stolt över att du tog dig till gymet och tog i allt vad du hade under ett halvtimmes långt pass. Var stolt över dig själv för att du krigade dig igenom ett löppass på en mil. Att du gjorde personrekord på gymet. Var stolt över dig själv för att du tog dig upp från soffan och gick en lång promenad. Var stolt över dig själv för att du prioriterar ditt välmående. Kom ihåg: Varje minut räknas.

Ps. Missa inte mitt inlägg Tips hur du får träningsmotivationen att hållas på topp!

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *