Tillbaka

Hur pratar du med dig själv? – Stärk din självkänsla Del 1

I dag vill jag ställa dig som läser en fråga: Hur pratar du med dig själv? Vad tänker du om dig själv? Fundera en stund. Är det snälla tankar eller är du väldigt hård mot dig själv?  Tänker du onda tankar om dig själv?

corinnegronholm.jpg

I dag har vi föreläst med Ellen åt ett gäng högstadie och gymnasielever på ett evenemang i Ekenäs som uppmärksammar internationella flickdagen. Vi pratade mycket om självkänsla och om att vara snäll med sig själv. Som en parentes kan sägas att jag i skrivande stund känner mig så himla varm och glad för att föreläsningen gick så bra. Vill bara föreläsa mer och mer.

Hur pratar du med dig själv?

En av punkterna vi pratade om handlar om just det här med hur man pratat med sig själv. Vi kan lätt bli våra egna fiender. Tänka dåliga tankar om oss själva. Det gjorde jag när jag var tonåring och när jag förstod hur mycket energi och framförallt hur illa det gjorde för min självkänsla, beslöt jag mig för att få en ändring på det. 

Det har gjort en otrolig skillnad på mig och vem jag är idag. Därför vill jag nu köra igång en kort inläggsserie med tre delar om just det här med hur vi pratar/tänker om oss själva. I varje inlägg kommer ni få en uppgift eller en fråga som jag hoppas ni kommer lägga lite tid på och verkligen fundera ärligt på. För din skull.

corinne.jpg

Första uppgiften om självkänsla – del 1

Tänk på hur du pratar och tänker om dig själv. Var uppmärksam och ärlig. Hur går dina tankar? Följ upp dig själv under några dagar. Lägg ingen värdering i vad du märker utan bara observera, som om du vore en annan person som observerade dig själv. 

Vad du ska göra efter det får du veta i del två som publiceras om några dagar. Hoppas du vill vara med! <3

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *