Tillbaka

Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

tipsatamervegetariskt.jpg

Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill styra helt om sin kost men ändå börja äta mer vegetariskt och vegansk mat så tänkte jag att det skulle vara bra med några tips på val du kan göra för att äta mer vegetariskt och vegansk mat.

Som de flesta av er säkert redan vet i detta laget är jag själv pescoterian, det vill säga att jag äter vegetariskt och fisk. Dock skulle jag säga att jag är 80% av tiden lakto-ovo-vegetarian och 20% pescoterian. Med det menar jag att jag mestadels äter vegetariskt samt ägg och mjölkprodukter och ibland kan jag äta fisk, men det är mera på speciella tillfällen.

tipsforattatamervegetariskt.jpg

Prova vegetariskt på restaurang

Prova mer vegetariska och veganska maträtter när du äter på restaurang. Ta till exempel en vegetarisk förrätt istället för en med kött. Det finns massor med goda alternativ nuförtiden. De flesta restauranger har verkligen hängt med i utvecklingen, vilket jag gillar starkt!

Ersätt vardagsmat med vegetarisk

Ersätt den vanliga vardagsmaten med vegetariska maträtter. Till exempel en snabb middag bestående av köttbullar och makaroner kan lika bra ändras till en god vegetariskt Tomat & Fetaostpasta som är klar på 15 minuter. Argumentet att det tar så lång tid att göra vegetarisk mat går inte att dra fram i detta läge.

Förnya pålägget på mackan

Ersätt pålägget på mackan mot veganskt eller vegetariskt. Äter du alltid ost & skinka på din macka? Förändring gör gott och du kan till exempel välja att toppa mackan med min favorit: avokado & kokt ägg eller så med till exempel hummus. Lätt och gott med variation.

Kom ihåg att de flesta förändringar kräver lite tid men att det svåraste är alltid första steget. Det finns så mycket god vegetarisk och vegansk mat så jag lovar att det inte kommer kännas som något fattas bara för att man minskar på mängden kött i sin kost. Nu ska jag iväg och äta middag. Ha en fin lördagskväll, kram!

Fler recept inom samma kategori:

  • Järn & Kaffe – En bra kombination?

    Järnbrist är en vanlig bristsjukdom i Norden. Största riskgrupperna är barn, ungdomar och fertila kvinnor. Det finns många sätt att förbättra sitt upptag av järn, men idag tänkte jag vi skulle prata om något som kanske inte så många vet, eller tänkt på, nämligen sambandet mellan dåligt järnupptag och kaffe…

  • Fem tips för att äta mer miljövänligt

    Ingen har väl missat de senaste dagarnas konstiga väder. Det har både snöat, haglat, regnat och varit sol och allt detta har kunnat ske inom loppet av en timme. Någonstans inom mig känns det som att vi inte kan blunda för detta och tänka att ”Det nu bara är så”.…

  • Krusbärssmoothie med körsbärstomater

    Denna smoothie är lite annorlunda jämfört med de smoothies som man kanske är van vid. Den innehåller nämligen tomat, vilket inte brukar anses som en typisk smoothie ingrediens. Jag valde att krydda med kanel och vaniljpulver för att få en fräsch men tydlig smak. Prova dig fram med kryddningen vad…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *