Tillbaka

Har du en honungsfälla? – När det blir för mycket av det goda.

Idag möttes jag av Marias instagram (här)därhon berättade om hennes honungsfälla. För mig var inte fenomenet honungsfälla något nytt men har aldrig hört benämningen ”honungsfälla” förut. Honungsfälla innebär att man har något man tycker väldigt mycket om, men som man gör så mycket att det kan bli ohälsosamt. Ett exempel kan vara att man gillar sitt jobb så mycket att man lätt prioriterar bort viktiga saker för hälsan så som lunchpauser, sömn mm. Eller att man älskar träning så mycket att man glömmer bort återhämtningen.

Min honungsfälla är helt klart att jag vill göra så mycket att det lätt blir att jag överfyller dagarna med program. Jag tycker det är så roligt att hitta på olika saker, vara med i projekt mm. att jag lätt kan fylla en hel vecka med program från morgon till kväll utan några problem. Jag älskar att ha en massa program, men som vi alla vet behöver man vila ibland. Därför är det bra för mig att veta om denna honungsfälla så jag även kommer ihåg att det kan bli för mycket av det goda. När man vet om sin fälla, kan man aktivt planera in en motsats till det eller den. Idag har jag bara varit hemma efter skolan och gått en lång promenad, verkligen försökt att ta det lugnt som en motsats till min honungsfälla. Det är viktigt eftersom jag har program varje dag resten av denna vecka.

Orsaken varför jag vill ta upp detta är att det kan vara något många inte tänker på. Man kanske tänker att det är lugnt att viktiga saker så som sömn prioriteras bort, om det man gör är något som gör än glad. Det är självklart att det är toppen att man hittat något man gillar supermycket, men faktum kvarstår att det hända att det blir för mycket av det goda, vilket kan leda till negativa konsekvenser. Därför är det bra att identifiera honungsfällan och ha den i minnet när man funderar över hur man lägger upp sitt liv och sin tid.

Har du någon honungsfälla? Vad är den isåfall?

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *