Tillbaka

God, enkel och billig veganpasta

Mat som är både billigt, hälsosamt och veganskt känns väldigt eftertraktat just nu. Har fått många frågor om jag kan göra helt ”vanliga” veganska recept utan en massa dyra ingredienser. Därför ska ni få ta del av detta recept idag, en god och billig vegansk tomatpasta. Portionspriset är verkligen superlågt och det bästa är att denna inte kräver mycket arbete, bara lite tid att puttra. Eftersom målet var enkelt, billigt och veganskt har jag skippat alla finesser och istället gått på rena tydliga smaker. Nu till receptet!

linspasta.jpg

Enkel tomat & linspasta

Recept 4 portioner

 • 2 sommarlökar med blast / alternativt 1 gullök

 • 1 vitlöksklyfta

 • 1 msk olivolja

 • 400 ml tomatkross (en burk)

 • 1.5 dl röda linser

 • 0.5 msk honung (går att lämna bort/ersättas med 1/3 tsk socker)

 • salt & peppar

 • paprikapulver & rosmarin

 • 4 dl vatten

 • Ev. Färsk basilika & cayennepeppar

 • Pasta

Så här ska du göra:

1. Hacka sommarlöken (eller gullöken) samt vitlöksklyftan. Det får gärna vara rätt så finhackat. Stek de finhackade lökarna i en kastrull med olivolja så att den blir mjuk och genomskinlig.

2. Häll på tomatkross och 2 dl vatten och rör om. Låt såsen koka upp och tillsätt honung (om det är OK annars lite socker) samt alla kryddor. Låt det puttra på svag värme i minst 20 minuter. Rör om ibland.

3. Koka pastan efter att såsen fått puttra i minst 20 minuter. Tillsätt ytterligare 2 dl vatten samt linserna i tomatsåsen och rör om. Låt koka ytterligare 5 minuter, smaka av och krydda om det behövs. Våga krydda ordentligt men var lite försiktig med cayennepeppar om du är känslig för stark smak. Smakerna blir oftast mycket starkare när de får puttra en stund så ha det i åtanke när du använder starkare kryddor så som cayennepeppar.

4. Häll ut vattnet när pastan kokat klart, smaka av såsen en sista gång, krydda om det behövs och lägg upp i skålar. Pynta ev. med lite basilika och ringa på en god olivolja.

Hoppas det smakar 🙂

billiglinspasta.jpg

linspasta.jpg

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *