Tillbaka

Varför slutade jag äta kött?

Det finns några frågor som människor brukar ställa åt mig regelbundet, speciellt när jag lär känna någon ny. Det brukar vara relaterat med vitiligo, handla om min elitidrottskarriär och sen det, som jag senaste året fått mest frågor om, varför jag valt att sluta äta kött. Därför tänkte jag skriva lite om det idag, eftersom det kanske finns någon av er som läser som tycker det skulle vara kul att veta varför jag gjort detta val.

Varför slutade jag äta kött

Därför slutade jag äta kött

Det började på våren förra året när jag märkte att min mage ofta krånglade och gjorde ont efter att jag ätit. Jag försökte med allt men inget hjälpte. Då började jag tänka efter när det blev så, och märkte till slut ett mönster. Provade då att sluta äta rött kött och märkte genast skillnad. Fortsatte dock att äta både fisk och kyckling och tyckte att jag mådde mycket bättre.

Under sommaren åt vi mestadels vegetariskt och fisk och utan att egentligen planera det, började jag gå över till en kost som bestod mestadels av vegetarisk med inslag av fisk. Under hösten provade jag att äta kyckling men konstaterade till slut att nä, det smakar inte gott längre. Det jag också märkte var att det helt enkelt inte kändes rätt mer. När jag kan äta mig mätt med god vegetariskt mat och ibland lyxa till det med fisk, så ser jag inte varför ett djur ska behöva sätta livet till för att jag ska äta mat. Nu vet jag förstås att fisk också är ett djur, men ni förstår säkert vad jag menar. För mig känns det okej att äta mjölkprodukter och ägg samt fisk vilket gjort att jag valt att äta så som jag gör. Detta är min personliga åsikt och jag respekterar att alla inte känner likadant.

Nu är det ett år sedan jag ätit en enda bit kött och jag mår så bra av kosten jag äter idag. Vegetarisk mat är så mycket mer än bara sallad och jag älskar att experimentera fram nya recept. Det här har funkat för mig personligen vilket jag tycker är viktigt att komma ihåg, att det som funkar för mig kanske inte funkar för någon annan. Däremot tycker jag att alla kunde äta mer vegetariskt men mer om det kommer i ett annat inlägg!

Nu frågar jag dig dom läser, äter du kött? Varför, varför inte?

Fler recept inom samma kategori:

  • Gör bort måsten på 15 minuter

    Jag har börjat en ny rutin, som jag vill dela med mig av som veckans livsstilsinlägg. Nu när vardagen har dragit igång kan det vara svårt att ta tag i vardagliga måsten. Plötsligt måste man ta tag i saker man under sommaren haft lite ledigt från. Tvätthögen blir större och…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *