Tillbaka

Persikopaj med havretäcke

persikopajmedhavretacke.jpg

persikopajmedhavretacke.jpg

Persikopaj med havretäcke

Recept ca. 6 portioner

2 dl havregryn

1.5 dl vetemjöl

0.75 dl kokossocker

100 g smör

4 persikor

kanel & 2 msk kokossocker

Gör såhär: 

1. Smält smöret och häll ner det i en bunke. Tillsätt havregrynen, sockret och vetemjölet. Blanda alltihopa med fingrarna så att det blir en jämn, ganska kladdig deg. Tanken är inte att degen ska gå att forma till en boll utan att det är mer en blandning av en deg och en röra. Låt degen sedan vila i kallt en stund.

2. Lägg ugnen på 225 grader. Skölj persikorna och skiva dem i skivor. Smörj en ugnsfast form och rada alla persikoskivorna efter varandra i formen. Strö över kanel och kokossocker på persikorna.

3. Fördela degen över persikorna. Degen ska inte täcka alla persikor utan vara fördelat så att det även blir ställen som inte har något täcke (se bild ovan). Grädda i ugnen i ca. 15- 20 minuter. Håll koll så pajen inte bränns. Servera med t.ex. kvarggrädde, se instruktioner nedan.

Kvarggrädde:

Om du vanligtvis skulle använda t.ex. 2 dl vispgrädde för att det ska räcka till alla, så tar du nu hälften av den mängden. Vispa grädden till grädde och tillsätt lika mängd kvarg som du har grädde, t,ex. 1 dl och 1 dl. Rör om. Toppa eventuellt med lite mynta och servera.

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *