Tillbaka

Nyttig mjuk banankaka med hallonhjärta

För någon vecka sedan experimenterade jag fram ett recept på en nyttig banan och chokladkaka som både blivit en favorit hemma hos oss, och som även sparats flera gång på min mytaste sidan. Ni hittar det receptet HÄR.

Senaste tiden har jag försökt hitta på fler efterrättsrecept som håller samma linje som chokladkakan dvs. Nyttigt utan raffinerat socker eller vitt mjöl. Denna gång blev det en banankaka med hallonhjärta. Denna kaka är underbar. Mjuk och fin kaka med lite lös och supergod hallonfyllning i mitten. Serveras med topping, mums så gott. Receptet går bra att dubbla efter hur många personer ni är i sällskapet.

Banankaka med hallonhjärta

Recept tre portioner

1,5 mogen banan

2 ägg

1 tsk bakpulver

1/3 tsk vaniljpulver(det svarta)

150 g hallon

Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa bananerna i en stavmixer. Tillsätt vaniljpulver, ägg och bakpulver och mixa alltihopa till en jämn smet. Koka upp hallonen i en kastrull (tillsätt inte vatten), rör om så att det inte bränner i botten. Smöra tre små ugnsfasta formar och häll i lika mycket banansmet i varje form. Lägg därefter i ca. 2.5 msk hallon i mitten av varje kaka.

Ställ in kakorna i ugnen i ca 14 – 15 minuter. När de fått lite färg men fortfarande är lösa i mitten är de klara. Servera genast!

Topping: Blanda 2 msk kvarg med 1 msk färskost med smak av citron. Servera till kakan.

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *