Tillbaka

Nyttig morotsgröt med yoghurt och citron

När jag har en lugn morgon älskar jag att experimentera fram olika sorters frukostar. I söndags fick jag lust att prova på att göra en lite godare gröt och resultatet blev gröt inspirerat av morotskaka toppat med turkisk yoghurt, chiafrön och riven citron! Riktigt gott, mättande och perfekt sätt att börja dagen på. Nyttigt är det också vilket ju bara gör det bättre. Receptet är lagat för en person men det är bara att dubbla beroende på hur många ni är i sällskapet.

morotsgrot.jpg

Nyttig morotsgröt med yoghurt och citron

Recept en portion

2 dl vatten

1 dl havregryn

0.75 dl riven morot

1/4 dl solrosfrön

1 ägg

1/3 tsk honung

Kardemumma, Muskotnöt & Kanel

ev. salt

Topping

Riven citron

Chiafrön

Turkisk eller grekisk yoghurt

Koka upp vatten och tillsätt havregrynen. Om du använder salt kan du tillsätta det. Låt havregrynen koka i ca. 10 minuter, rör om ibland så det inte bränner i botten. När havregrynen kokat upp och gröten blivit tjockare kan du börja riva ner moroten i kastrullen. Jag rev den väldigt fin för att få en finare konsistens. Tillsätt även solrosfrön, honung, kryddor (börja med att krydda lite och tillsätt mer om det behövs).

Låt allihopa koka på låg värme i ca. 5 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att det inte bränner i botten. Smaka av och krydda mer om det behövs. Tillsätt till sist ägget och rör om snabbt och ordentligt så att ägget inte stelnar utan blandas jämnt in i gröten.

Lägg upp gröten i en skål och toppa med yoghurt, chiafrön och riven citron (ordentligt!). Toppingen är verkligen superviktig. Jag fyllde på med mer topping typ tre gånger för att det var så gott.

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *