Tillbaka

Sommarsallad med bönor

Nu när sommaren är här vill jag vara ute så mycket jag bara kan. Eftersom jag jobbar åtta timmar per dag så blir det inte så mycket tid att vara ute. Därför brukar jag ibland ta med mig min middag, om det är fint väder, och sätta mig vid parken utanför mitt hus och äta där. I sådant fall vill man gärna ha en sådan middag som är snabb att laga och som är lätt att ta med sig. När vi var i Stockholm lagade vi tillsammans med killarna en supergod sommarsallad som var perfekt att ta med sig ut i parken. Recept på den får ni nu! Kanske något att ta med på nästa picknick eller lunch / middag?

Sommarsallad med bönor

Recept 4 portioner

4 dl couscous

2 dl vatten

2 dl apelsinjuice (gärna med fruktkött)

120 g fetaost

230 g bönor (vikt utan saltlag)

65 g salladsmix t.ex. babyspenat och ruccola

saft av 1 lime

2 msk olivolja

1 nypa salt

ev. en paprika

Koka upp vatten i en kastrull. När vatten kokar upp tillsätter du apelsinjuicen och couscous. Rör om och låt det stå och dra sig enligt anvisningarna på paketet. Brukar ofta handla om några enstaka minuter. Låt sedan couscousen svalna. Hemligheten med denna sallad är helt klart apelsinjuicen, den ger en så fin smak.

Häll ut saltlagen och skölj bönorna. Tvätta salladen och torka av den lite om den blivit väldigt blöt. Lägg i salladen och bönorna i en stor skål och tillsätt en del av couscousen ( se till så att den hunnit svalna ordentligt!) och rör om. Smula ner fetaosten i salladen och tillsätt resten av couscousen. Om du väljer att ha med paprika kan du skära den och tillsätta den i salladen. Ringla på olivolja och pressa saften ur limen. Krydda med lite salt och rör om. Sedan är du klar! Servera med gott bröd och en god ost.

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *