Tillbaka

Tortillabröd med grahamsmjöl

Hej kära ni. Idag har jag varit på studentfester hela dagen så som ni kanske sett på min instagram. Ni får gärna följa mig på instagram, @ccorinnes heter jag där! Nu ska jag fortsätta min kväll med att möta upp ett gäng vänner. Eftersom det är lördag är det troligen många av er som planerat in att äta tacos idag. Tänkte därför dela med mig av mitt recept på hemlagade tortillabröd med fullkornsgraham. Receptet hittar ni nedan!

Tortillabröd med grahamsmjöl

Recept ca. 8-10 st.

3 dl grahamsmjöl (fullkorn)

1.5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2.5 msk rapsolja

1.5 dl ljummet vatten

Blanda bakpulver och mjölet i en bunke. Tillsätt oljan och 1 dl ljummet vatten. Börja knåda ihop det till en deg med händerna och tillsätt vatten tills du får ihop allt till en deg som är fin och fast. Om det behövs kan du tillsätta lite mer än 1.5 dl vatten, beroende på om det verkar behövas. Knåda degen tills du fått ihop den till en stor klump som är fast men ändå inte kletig eller för mjölig. Låt degen vila i kylskåpet i ca. 15 min.

Mjöla ett bord och dela degen i 8 bitar. Kavla ut bitarna till tunna plättar. Stek plättarna i lite fett på medelstark värme. Vänd på plätten när den fått lite färg och stek båda sidorna. Servera genast!

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *