Tillbaka

Stekt röding, nypotatis och lätt dillsås med citron

Godkväll kära ni. Svårt att hinna blogga tidigt nu när jag jobbar heltid och sedan har program på kvällen, måste fixa någon form av rutin åt mig så inläggen dyker upp tidigare! Tidsinställer i princip aldrig inlägg eftersom jag gillar att skriva om det som jag har lust för just den dagen, men ska kanske fundera på om man kunde blanda lite för att få en bättre kontinuerligt flow här.

Idag har jag firat min födelsedag lite i efterskott med min bror och hans flickvän. Vi lagade middag ihop och det blev fantastiskt gott och somrigt. En middag som funkar i alla lägen och något ni absolut måste äta i sommar. På menyn hade vi nypotatis, stekt röding, sommarsallad med jordgubbar och så en lätt dillsås med citron, så gott. Till efterrätt lagade jag ihop små kladdkakor åt oss som verkligen lade pricket över i:et på denna festliga middag. Ett stort tack till mitt fina sällskap för en trevlig middag.

Nu till recepten!

Lätt dillsås med citron

1.5 dl naturell yoghurt 2.5%

dill

1/4 tsk honung

skalet från 1/2 citron

lite salt

Lägg i yoghurten i en skål. Tvätta citronen ordentligt med varmt vatten. Riv skalet ner i yoghurten och klipp ner dillen i små bitar. Lägg i en gnutta salt och honung. Rör om och smaka av. Tillsätt någon ingrediens om du tycker det behövs. Toppa med citronskal och lite dill.

Sommarsallad med jordgubbar och basilika
6 stora jordgubbar

1 röd paprika

sallad

1/2 gurka

5 basilikablad

Skölj alla ingredienser. Skär sedan ingredienserna i lämpliga bitar, lägg i en salladskål och rör om. Servera genast så att salladen hålls fräsch och god.

Stekt röding med vittvin

Rödingfiléer
(ca. 150-200g per person)

Salt & Peppar

ca. 1/2 vitt vin

Krydda rödingfiléerna med salt och peppar. Värm upp en stekpanna till medelstark värme. Lägg i filéerna och stek i lite fett, antingen smör eller olja beroende på vad du föredrar. När fisken är nästan klar häller du försiktigt på det vita vinet och så steker du klart fisken. Var noga så du inte steker för länge så fisken blir torr. Servera genast!

Servera alla dessa rätter tillsammans med kokt nypotatis och njuuuuut!
Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *