Tillbaka

Träningstips och tankar inför sommaren – Träningsformer du kan göra utomhus

Sommaren närmar sig och därför tänkte jag dela med mig av lite tips hur du kan få så mycket som möjligt ut av din sommarträning! När sommaren anländer får många en stressig känsla och tror att de måste börja träna för att komma in i någon “sommarform”. För det första vill jag säga: Du är fin som du är. Det vill jag att just du som läser detta aldrig någonsin glömmer.

Bra att tänka på inför sommarträningen

Enligt mig finns det några aspekter som är viktiga att tänka på när man börjar snacka om träning. Träning ska vara något roligt, som får dig att känna dig stolt över dig själv, som gör att du utmanas och som framförallt får dig att må bra.

Träning ska aldrig vara något som får dig att må psykiskt dåligt, som gör ont i leder eller som gör att du tvångsmässigt löper flera timmar och gör 100 armhävningar mitt i natten.

Det finns mycket positivt med att träna, så länge man har ett sunt förhållande till träning. Att träna är bra både för kropp och själ. Träning ger dig enorma hälsofördelar, bland annat sänker det risken för hjärt och kärlsjukdomar, får dig att stressa ner, förbättrar sömnen och gör dig gladare.

Träningstips för sommaren

Det finns många olika orsaker till att träna, kanske vill du stärka din bål pga. att du senaste tiden börjat få ont i ryggen, eller så vill du börja yoga för att bli starkare & smidigare. Kanske du helt enkelt vill träna för att du tycker om att se din kropp stark och välmående. Jag tycker att alla orsaker till att träna är bra, så länge de inte börjar styra ditt liv.

Sommaren för inte bara med sig härligt väder och värme, utan även träningsmöjligheterna blir fler. Jag brukar alltid pausa mitt gymkort under sommaren, tycker det känns så tråkigt att gå på gymet inomhus när det är strålande vackert väder och det finns en massa bra träningsformer man kan göra utomhus.

Jag vill uppmuntra just dig att träna utomhus i sommar. Träna för att må bra, för att stärka din kropp och för att det är roligt. Det är inte fel att träna för att man vill se hälsosam och välmående ut, men strunta i alla ideal och tänk istället på hur du gillar din kropp bäst. Avslutande tänkte jag ännu dela med mig av fem tips på hur du kan utnyttja träningssommaren fullt ut.

Förbättra din sommarträning.

Fem träningsformer du kan träna utomhus

Yoga

Det ordnas en massa olika sorters yoga under sommarmånaderna. Förra året provade jag på SUP-yoga och det var så roligt! Helt klart något jag ska göra mer av i sommar. Det går även att yoga vid havet, i parker osv. Så härligt att ha naturens egna ljud som bakgrundsmusik.

Cykla, löp eller åk inlines (rullskridskor)

Utforska din stad samtidigt som du tränar. Kom dock ihåg att använda hjälm eller en Hövding så att du skyddar huvudet. Om du t.ex. cyklar i jämn takt i 1 timme några gånger i veckan kommer du märka stor skillnad på din kondition. Utmana dig själv även med inlines, det är fantastiskt roligt samtidigt som det tränar rumpa, lår och rygg samt konditionen.

Utmana dig själv i branta backar.

Många tror att man inte kan stärka benmuskulaturen annat än på gymet med vikter och skivstänger. Detta stämmer inte. Ett exempel på en bra träning utomhus i backe är denna:

  1. Leta upp en riktigt brant backe som är rätt lång. Börja med att värma upp ordentligt.

  2. När du blivit varm börjar du med att springa allt vad du orkar upp för backen. Jogga sedan lugnt ner.

  3. Fortsätt på en gång med att göra utfall hela vägen uppför backen. Därefter joggar du ner igen.

  4. Därefter kör du ännu ett varv jämfota hopp hela vägen uppför backen.

  5. Sedan kan du vila några minuter och så kör du så många varv du orkar. Jag lovar dig att dina ben kommer få jobba ordentligt samtidigt som pulsen ökar.

Balansera

Använd naturen som ditt egna balansbräde. Utmana dig själv genom att gå balansgång på olika stockar, hoppa från sten till sten utan att röra marken osv. Tänk utanför boxen helt enkelt!

Kör cirkelträning utomhus

Leta upp en bra park eller gräsplätt vid havet. Kör cirkelträning med t.ex. åtta olika rörelser och kör varje rörelse i ungefär 20 sekunder. Vila några minuter efter första varvet och kör sedan några varv till. Exempel på rörelser kan vara armhävningar, crunches, jämfota hopp uppåt, utfall, burpees.

Har du några frågor eller behöver mer tips får du alltid höra av dig, jag hjälper och tipsar gärna! Om du har önskemål på träningsvideos eller mera träningsinspirerade inlägg får du gärna kommentera 🙂

Hoppas du får en fantastisk träningssommar!

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *