Tillbaka

Matig Rödavinbärssmoothie med mynta

rodavinbarssmoothie.jpg

Frukost är ju som ni vet ett väldigt viktigt mål som hjälper oss vara fyllda med energi under dagen. Att börja dagen med en matig smoothie och till exempel en portion gröt eller några fullkornsmackor gör att du blir mätt och har energi i flera timmar. Denna smoothie är perfekt till frukost eller mellanmål när du känner att du vill ha lite mer energi i dig än vad det brukar vara i en ”vanlig” smoothie.

rodavinbarssmoothiemynta.jpg

Recept 2 portioner:

2 dl röda vinbär

1/2 banan

5 myntablad

1 dl apelsinjuice/ färskpressad

1 dl yoghurt

0.75 dl havregryn

Skala bananen och lägg i alla ingredienserna i en mixer. Mixa smoothien ordentligt, gärna ett par minuter så att den med säkerhet blir jämn och slät. Häll upp i glas och toppa med lite mynta och ev. lite chiafrön eller andra frön.

Hoppas det smakar 🙂

Visste du? Denna smoothie innehåller 25 g kolhydrater, 4 g fiber, 7 g protein och 2.5 gram fett per portioner. Perfekt mellanmål och frukost med andra ord 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *