Tillbaka

FEM TIPS FÖR ATT ÖKA MÄNGDEN VARDAGSMOTION

Att vi motionerar och rör på oss är viktigt och bra för vårt välmående, vilket de flesta troligen hört flera gånger i det här laget. Men många glömmer ofta bort vardagsmotionen som är utmärkt att ha med i det vanliga vardagslivet. Ibland hinner eller orkar man helt enkelt inte träna och då är det bra att försöka vardagsmotionera så mycket som möjligt.

skogcorinne.jpg

Fem val som ökar mängden vardagsmotion 

Vardagsmotion har många hälsofördelar bland annat minskar den risken för hjärt och kärlsjukdomar, ökar syreupptagningen och förbättrar din sömn. Bara några av alla orsaker till att vardagsmotionera mera! Dags för tipsen.

1. Ta alltid trapporna. 

Välj alltid trapporna, oavsett om det handlar om fem trappor eller en. Att gå i trappor är både bra för att du får upp pulsen lite samtidigt som benen och rumpan får jobba. Underskatta inte motionen trapporna ger, tänk bara hur många trappor per dag som du går upp och ner för om du till exempel bor eller jobbar i ett höghus! Plussa ihop alla trappor under en veckas tid och du märker snabbt att det tillsammans blir en hel del.

2. Kombinera kaffedejten med en promenad.

Brukar du ofta möta upp vänner, familj eller din partner över en kopp kaffe? Planera då in en promenad innan ni går och fikar. Om ni ändå tänkt hänga i några timmar är det toppen att börja träffen med en promenad, då hinner ni börja prata ut om allt ni vill prata om och så kan ni fortsätta er träff över en kopp kaffe. Att kombinera motion och social tid är fantastiskt bra!

3. Stig av en hållplats tidigare. 

Kanske ett jobbigt och lite tråkigt tips, men något du kommer börja uppskatta efter ett tag. Tvinga dig själv att börja stiga av en hållplats tidigare och efter några gånger kommer du märka hur skönt det är att stiga av en hållplats tidigare och promenera några minuter längre, speciellt efter en lång arbetsdag. Jag brukar försöka stänga av alla jobbtankar under promenadens gång så att jag sedan kan tänka på annat när jag kommer hem.

4. Cykla eller gå till mataffären. 

Att storhandla en/två gånger i veckan är ju något jag tipsat om tidigare i inlägget Tips för att undvika spontana köp i mataffären. Under veckans gång kan dock något livsmedel ta slut eller fattas och då är mitt bästa tips, ur en motionssynvinkel, att lämna bilen hemma och istället gå eller cykla till affären. Att kombinera vardagsmotion med vardagsmåsten är ett bra sätt att utnyttja lediga timmar så bra som möjligt. Dessutom är det bättre för miljön.

5. Städa med full fart. 

Alla måste vi städa ibland. Varför inte göra det effektivt och ordentligt samtidigt som du får motion? Dammsug hela lägenheten, moppa golvet, dammtorka högst upp på hyllan så du måste stiga upp och ner på en stol för att räckas, lyft på bord och stolar för att komma åt i alla hörn osv.

Försök helt enkelt att se städningen som en motionsform. Strunta inte i den där hyllan för att den är så jobbig att komma åt. Klättra istället upp på stolar och sträck på dig för att nå hela vägen. Du får både ett rent och snyggt hem samtidigt som du får röra på dig!

Vad är ditt bästa vardagsmotions tips? Kommentera gärna 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *