Ärtpesto gjort på solrosfrön
Tillbaka

Grön ärtpesto med örter och solrosfrön – utan nötter

Pesto på burk har aldrig varit en favorit för mig men däremot tycker jag hemlagad är otroligt gott. Denna ärtpesto med örter är fantastisk. Perfekt balans mellan smakerna med en fin fyllighet. Passar utmärkt som pålägg eller som tillbehör till exempel till fisk. Dessutom är den helt nötfri!

Ärtpesto med örter och solrosfrön

Ärtpesto med örter

Recept 1 sats ca. 4-5 portioner

  • 2 dl frysta ärtor

  • 1 dl solrosfrön

  • 2 msk olivolja (gärna en lite finare för bättre smak)

  • 10 st. färska myntablad

  • 10 st. färska basilikablad

  • 10 st. färska bladpersiljablad (går att bytas ut mot 10 basilikablad dvs. att man använder 20 st. totalt)

  • En stor nypa flingsalt

  • Skalet från 1/3 citron

Gör såhär:

1. Ta fram ärtorna och låt dem tina lite grann. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop ingredienserna tills det blir en jämn smet utan stora klumpar. Det går även bra att använda sig av en stavmixer.

2. Smaka av och tillsätt citronskal och salt samt basilika om du tycker peston har för lite smak. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med lite mynta & basilikablad samt rivet citronskal. Servera till t.ex. en pasta, fisk eller på en macka! Ärtpeston funkar verkligen till allt, så låt fantasin flöda!

Hoppas det smakar 🙂

artpesto.jpg

Fler recept inom samma kategori:

No related posts found.

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *