Tillbaka

Vårig Svamp & Sparrispasta

svampsparrispasta.jpg

Idag vill jag dela med mig av en underbar vegetarisk middag. Det är en fräsch svamp & sparrispasta som toppas med körsbärstomater, bladpersilja och fetaost. Smakkombinationerna är helt fantastiska och pastan är lätt men ändå lite krämig. Nedan hittar ni receptet!

sparrissvamppastavege.jpg

sparrissvamppasta-3.jpg

Svamp och sparrispasta

ca. 4 portioner

5 stora champinjoner

10 st. sparrisar

1 citron

3 äggulor

1/2 dl hackad vårlök

1 vitlöksklyfta

1 dl hackad färsk bladpersilja

80 g fetaost

2 msk olivolja

15 körsbärstomater

salt & peppar

pasta för 4 portioner

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men se detaljen* i tredje stycket när det är 4 minuter kvar av koktiden. Skölj champinjonerna, sparrisarna och vårlöken samt körsbärstomaterna. Skär champinjonerna i åtta delar och skär sparrisen i ca. 2 cm långa bitar. Hacka vårlöken och vitlöken samt halvera körsbärstomaterna. Riv skalet från citronen och hacka bladpersiljan. Stek champinjonerna i lite olivolja och salt & peppar på hög värme i ca 3 minuter.

Häll över de stekta champinjonerna på ett fat och lägg tillbaka stekpannan på plattan och dra ner värmen till låg värme. Lägg i 2 msk olivolja i stekpannan och lägg i den hackade vitlöken, 1/2 dl av bladpersiljan och citronskalet. Låt stekas på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt champinjonerna när det gått 5 minuter och rör om försiktigt och stäng av värmen.

*När det återstår fyra minuter av pastans koktid lägger du sparrisen i pastavattnet och låter pastan & sparrisen koka i två minuter tillsammans. När det gått två minuter häller du ut nästan allt pastavatten, men spara ca. 1.5 dl. Pastan ska alltså vara al dente, inte för mjuk.

Blanda pastan, sparrisen och champinjonblandningen med varandra på ditt uppläsningsfat. Tillsätt 3 äggulor och pastavattnet och blanda om ordentligt i ca. 1 minut så att inte äggulorna koagulerar. Detta gör att pastan blir härligt krämig. Toppa pastan med den resterande bladpersiljan, körsbärstomaterna, smulad fetaost, lite citronsaft och salt& peppar.

Hoppas det smakar 🙂

Ps. Vill du se mer av mina lunch & middagsrecept, hittar du dem alla samlade HÄR . 

sparrissvamppasta-8.jpg

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *