Tillbaka

Du är fantastisk precis som du är + Tips på hur du påminner dig själv om det

Vi lever i en värld där det hela tiden pratas om förbättring, hur man ska konstant utvecklas och utbilda sig. Vi pratar om att bli bättre versioner av oss själva. Men glömmer vi bort något i denna ständiga utveckling?

Enligt mig är det bra att vilja förbättras, att vilja utvecklas, lära sig mer och jobba på sina brister. Dock finns det en viktig detalj, och det är att jag tycker just du som läser detta ska komma ihåg att du är fantastisk precis som du är just nu i exakt denna sekund.

Visst ska vi utvecklas och jobba på våra svagheter men det är också så otroligt viktigt att tänka och påminna sig själv om att man är bra precis som man är. Att tycka om sig själv är så otroligt viktigt. Att tänka efter vad som är viktigt för dig och fundera på dina egna värderingar är minst lika viktigt.

Fundera på dina styrkor enligt dig själv, utan att fråga andra. Vad är jag bra på? Jag tror vi måste utgå ifrån den vi är just nu och se våra egna styrkor som de är idag. Kanske om ett år har du fler styrkor än idag, men det viktigaste är att du uppskattar dig själv och väljer att fokusera på det du anser är din styrka. Varenda en av oss kan helt säkert lista upp vad vi skulle vilja bli bättre på. Men kan vi alla lyfta upp punkter som vi anser är de bästa med oss själva?

corinnelande.jpg

Tre viktiga punkter, som hjälper dig att uppskatta och påminna dig själv om hur bra du är

1. Påminn dig själv, varje dag att Du är fantastisk precis så som du är ❤️

2. Lista fem av dina egna styrkor enligt dig själv. Skriv ner dem på ett papper, läs dem högt och fundera på hur fantastiskt bra du är som har just dessa styrkor.

3. Nästa gång du tvivlar på dig själv, tänk då STOPP, och påminn dig själv om de styrkor du listade i punkt två. Tänk på hur mycket styrkor du har. Ta kontroll över dina tankar, välj att tänka på dina positiva sidor. Tro på dig själv!

Fortsätt vara nyfiken, vilja utvecklas, lära dig nytt men glöm aldrig bort att du är fantastisk och underbar precis som du är just idag ❤️

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *