Tillbaka

Enkel hälsosam hallonefterrätt

Ibland kan jag få ett fruktansvärt sötsug efter jag ätit middag eller på dagen när energin börjar dala. Då passar denna enkla, hälsosamma hallonkvarg perfekt. Det stör mig lite att de flesta smaksatta kvarger som du hittar i mataffären är fullproppade med socker eller konstgjorda sötningsmedel, och därför vill jag utveckla en god smaksatt hallonkvarg som man kan äta med gott samvete. Nu till receptet!

Hälsosam hallonefterrätt

Recept 3-4 portioner

100 g frysta hallon

1 burk (200g) mjuk kvarg

200 g turkisk yoghurt

0.5 tsk vaniljpulver

1 msk socker

saften från 1/2 citron

Topping: t.ex. hackade nötter, smulade kex, färska bär osv.

Koka upp hallon och socker i en kastrull, rör om. Ta fram en bunke och lägg en sil ovanpå bunken. Häll hallonen i silen och tryck/mosa hallonen så att du pressar ut allt, förutom kärnorna genom silen. Ställ in bunken med de silade hallonen i kylen så att hallonen svalnar.

Blanda kvarg, yoghurt, vaniljpulver, citronsaft och hallonen i bunken. Lägg upp i formar och toppa med valfri topping samt mynta. Myntan är nästan ett måste. Den ger en så fantastiskt fräsch smak till hallonen.

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *