Tillbaka

Spenatsoppa med myntatvist

spenatsoppa.jpg

Veckans andra experiment är en spenatsoppa med en tvist! Som ni kanske vet vill jag ta fram vardagsrecept som gärna består av så mycket närproducerat som möjligt. Denna soppa går att göra på 100% finska råvaror vilket ja tycker är toppen. Den är enkel att göra, inte tidskrävande och smakar magiskt gott! Dessutom vegetarisk vilket ju gillas. Tvisten i denna soppa är mynta, en krydda som är fantastiskt god och som används på tok för lite i matlagning. Mynta går att köpa på kruka som du sedan kan fortsätta odla hemma. 

spenatsoppa.jpg

Spenatsoppa med myntatvist

2 msk smör/margarin

2 msk mjöl

5 dl mjölk

ca. 7 små myntablad

150 g fryst spenat (färdigt hackad är enklast)

saltchili (använde kvarn)

alen muskotnöt

v. vit eller svartpeppar

kokta ägg 1/2 eller 1 per portion

Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och rör om så att de blir till en jämn smet. Ta kastrullen från plattan och lägg i 1 dl mjölk. Vispa så att mjölblandningen löser upp sig i mjölken, så att inga klumpar finns kvar. Lägg i resten av mjölken och låt allt koka upp. Rör om hela tiden så mjölken inte bränns i botten. När mjölken kokat upp lägg i den frysta spenaten. Klipp myntbladen i små bitar och lägg i dem i soppan. Krydda med salt och chili samt malen muskotnöt. Mängden krydda kan du sätta i enligt smak. Jag använde torkad chili på kvarn, tycker den ger god sma.

åt soppan koka upp och smaka av. Tillsätt kryddor vid behov. Låt soppan puttra i ca 10 minuter, rör om med jämna mellanrum. Servera soppan med kokt ägg eller annan valfritt tillbehör. Jag bakade även havrebröd som jag serverade till soppan. Ni hittar dem HÄR!

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *