Tillbaka

Snabb, nyttig Mysli på 5 minuter

Idag började jag min dag med att fixa ihop en snabb mysli som tog endast 5 minuter att laga. Underbart att få börja dagen med kall yoghurt blandad med lite ljummen mysli.Att äta samma frukost varje dag kan ju vara det tråkigaste som finns. Sådär ur kostsynpunkt är det inte heller någon höjdare då det är viktigt att äta varierat för att få i sig tillräckligt av allt vi behöver. Jag försöker därför variera min frukost med att ibland äta gröt, ibland smoothie och ibland yoghurt och mysli. För det mesta äter jag en macka till, lite beroende på vad jag ska göra under dagen. Viktigast är ju att frukosten går snabbt att göra, och att den är mättande samt innehåller bra med energi. Största misstaget är att börja dagen med ett mål innehållande mycket socker och tomma kalorier. Satsa på bra frukost, för att få en bra start på dagen. Nedan hittar ni receptet:

Snabb Mysli på 5 minuter,2 portioner

1 tsk rapsolja

1 dl havregryn

0.5 dl cashewnötter

1/4 dl solrosfrön

1/4 pumpakärnor

0.5 dl torkade tranbär

4 tsk vatten

0.5 tsk honung

0.5 tsk kardemumma

lite vaniljpulver

ev. lite kokoschips

Hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Lägg i rapsolja (går bra med smör om du föredrar det) och havregrynen. Rör om och lägg sedan i cashewnötterna. Låt havregrynen och cashewnötterna stekas så de får lite färg. Häll i solrosfröna och pumpakärnorna och rör om. Lägg även i de torkade tranbären och låt allihopa steka i ca. 1 minut. Ta bort pannan från plattan. Blanda vatten och honung och häll på blandningen på myslin. Rör om. Krydda med kardemumma och vaniljpulver. Värm upp myslin snabbt på medelstark värme. Gillar du stark smak av kardemumma kan du smaka av och tillsätta mer kardemumma om du tycker det behövs. Häll upp en skål med yoghurt och lägg på lite mysli. Toppa eventuellt med kokoschips.
Hoppas det smakar 🙂

Ps. Visste du att en portion av denna mysli tillsammans med 2 dl naturell yoghurt ger dig mycket bra fetter och mycket protein. Ät en macka till så har du fyllda lager på protein, kolhydrater och fett att börja dagen med! Mysliportionen består även av mycket järn och kalcium vilket är livsviktigt att få i sig.

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *