Tillbaka

Rödavinbär & Krusbärs Smoothiebowl

Godmorgon!

Tänkte börja denna dag med ett smoothierecept. Jag tycker själv det är ganska skönt att äta god men ganska lätt mat såhär efter julen. Idag började jag min morgon med en god smoothiebowl. Denna är väldigt fräsch och såklart otroligt god. Jag gjorde min på frysta bär, men råkar du ha färska går det såklart jättebra att använda dem. En smoothiebowl är perfekt som frukost eller mellanmål då man får i sig bra med energi och vitaminer och mineraler. Samtidigt går det att variera samma smoothierecept genom att bara toppa skålen med olika toppingar. Har du inte provat innan är det dags nu 🙂

Recept 2 personer:

1 dl frysta röda vinbär

1 dl frysta krusbär

1 dl turkisk yoghurt eller naturell kvarg

1.5 dl valfri mjölk

1/2-1 banan

lite vaniljpulver (det svarta)

Topping: Torkade tranbär, kokoschips, chiafrön, hasselnötter, cashewnötter, havtornskross, sesamfrön.

Häll i yoghurt/kvarg samt mjölk i mixern. Lägg i resten av ingredienserna. Beroende på hur söt smoothie du vill ha så kan du välja mellan att lägga 1/2 eller en hel banan. Jag har provat båda och det blev gott oavsett. Så helt enkelt smak alltså. Mixa till en jämn smoothie. Smoothien får gärna vara lite tjockare eftersom man äter den i en skål, men kolla ändå att det inte finns några klumpar. Toppa med vad du vill, ovan ser du vad jag toppade med.

Hoppas det smakar! 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *