Tillbaka

Krusbärssmoothie med körsbärstomater

Denna smoothie är lite annorlunda jämfört med de smoothies som man kanske är van vid. Den innehåller nämligen tomat, vilket inte brukar anses som en typisk smoothie ingrediens. Jag valde att krydda med kanel och vaniljpulver för att få en fräsch men tydlig smak. Prova dig fram med kryddningen vad du tycker är godast.Mina recept är alltid gjorda för två portioner eftersom jag antingen lagar åt mig och någon annan, eller så dricker jag en på morgonen och sparar den andra till mellanmål. Det går bra att dubbla recepten om man vill det!

Recept 2 portioner: 

​2.5 dl krusbär (jag använde frysta)

​6 st. körsbärstomater

​2 dl naturell yoghurt

​1 /2 banan

​lite kanel

​lite vaniljpulver (de svarta pulvret, inte vaniljsocker)

Skölj tomaterna, skala bananen och lägg in alla ingredienser i en mixer. Ett tips är att alltid lägga yoghurten först ifall du använder frysta bär, då brukar mixern inte fastna utan den kan mixa jämnt. Mixa smoothien till önskad konsistens. Jag brukar mixa mycket längre än vanligt när jag gör denna smoothie eftersom både krusbären och tomaterna har ganska hårt skal och jag vill inte ha några klumpar. Sedan är det bara att hälla upp i glas och servera. Hoppas det smakar! 🙂

Ps. Visste du att två portioner av denna smoothie innehåller 60,9 mg Vitamin C? Det innebär att du endast behöver äta en skiva röd paprika ( 10 g) för att komma upp i det rekommenderade intaget för vuxna som är 75 mg Vitamin C per dag. Äter du t.ex. smoothien till frukost och mellanmål tillsammans med en macka + pålägg och lite röd paprika så har du fått i dig hela mängden Vitamin C som du behöver för hela dagen! Vill du läsa mer om Vitamin C och i vilka livsmedel det finns mycket Vitamin C kan du göra det här

Fler recept inom samma kategori:

  • Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

    Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill…

  • Järn & Kaffe – En bra kombination?

    Järnbrist är en vanlig bristsjukdom i Norden. Största riskgrupperna är barn, ungdomar och fertila kvinnor. Det finns många sätt att förbättra sitt upptag av järn, men idag tänkte jag vi skulle prata om något som kanske inte så många vet, eller tänkt på, nämligen sambandet mellan dåligt järnupptag och kaffe…

  • Fem tips för att äta mer miljövänligt

    Ingen har väl missat de senaste dagarnas konstiga väder. Det har både snöat, haglat, regnat och varit sol och allt detta har kunnat ske inom loppet av en timme. Någonstans inom mig känns det som att vi inte kan blunda för detta och tänka att ”Det nu bara är så”.…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *