Tillbaka

Tips för den morgontrötta!

thumb_img_5398_1024 thumb_img_5400_1024
Hej på er!
Som ni kanske märkt är jag ingen morgonmänniska. Det är sällan dagens första inlägg publiceras tidigt på morgonen. För min del handlar det om att jag är trött, inte att jag är på dåligt humör utan helt enkelt är jag glad men trött. Med årens lopp har jag kommit fram till vissa grejer som gör morgonen lite enklare och tänkte dela med mig av några enkla tips.

1. Gör klart frukosten kvällen före. Japp, ni har säkert hört denna förut men det är verkligen så bra! Dock har jag kommit fram till att jag inte tycker det är så gott med kall mat på morgonen. Därför har jag börjat göra chiapudding dagen före som jag låter stå över natten. På morgonen kokar, eller micrar, jag hallon och häller dem på chiapuddingen. Toppar ibland med kokoschips. Detta tar mig max 5 minuter att fixa och sedan har jag en bra frukost som är lätt att äta. För mig är den klassiska havregrynsgröten ibland en riktig plåga då det känns som att den bara klumpar sig i munnen. Chiapuddingen är däremot mer lättäten.
Även fastän du kanske inte är morgontrött måste du prova chiapudding med varma hallon, så otroligt gott. En sak till, skippa aldrig frukost, det är så viktigt med frukost. Om ni vill kan jag skriva ett skilt inlägg om varför, hojta till isåfall!

2. Skriv en lista kvällen före. Är det något viktigt som ska göras genast på morgonen? Skriv ner det dagen innan, så att du påminns om vad som ska göras. Då behöver du inte fundera under natten på att du säkert ska komma ihåg något, vilket gör att du sover bättre och vaknar mer utvilad nästa morgon.

3. Dra upp gardinerna direkt när alarmet ringer. Detta kan vara lite småotrevlig på morgonen då det blir ljust i rummet men dagsljuset gör dig automatiskt piggare. Om du nu stiger upp så tidigt att det fortfarande är mörkt ute så är ju effekten betydligt mindre men ens lite ljus gör stor skillnad.

4. Gå en snabb promenad! Kommer du alltid till jobbet eller skolan halvsovandes? Mitt bästa tips är att gå en kort promenad. T.o.m 5 minuter gör skillnad. Om man är trött kan det vara jobbigt att ens tänka tanken, men jag lovar att frisk luft och lite snabb aktivitet kommer göra dig betydligt mycket piggare.

5. Pynta ditt hem så att du känner glädje och värme. Igår överraskade Pappa mig och mamma med en vacker blombukett. Att då komma till köket och se denna bukett gjorde ju att morgonen på en gång kändes bättre.

6. Acceptera att morgonen går lite långsamt. Om du bara kan, försök lägga upp dagens planer så att du inte har ditt viktigaste möte kl. 8. Försök att planera dagen så det lite lättare arbetet är första timmen så att du sedan kan utnyttja din energi till fullo när du fått piggna till lite.

7. Sist men inte minst, prioritera sömnen! För att morgonen ska bli lättare måste sömnen prioriteras. Försök slappna av på kvällen och lägga dig i tid. Jag skulle säga att minst 8 timmar bra sömn gör så otroligt stor skillnad till hur hela dagen blir.

Har du några bra tips på att göra morgonen bättre och få en bra start på dagen? Dela gärna med dig, alla tips är välkomna 🙂 

img_5363

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *