Tillbaka

Snabb&Enkel Svamppasta med getost

Denna dag går helt klart till kategorin ”En av de sämre dagarna”. Bland annat har min älskade vovve besökt veterinären idag då han skadade tassen på dagens promenad. Som tur fick vi snabbt hjälp och nu är allt bra igen. Hur söt är han inte på bilden ovan, när han stolt visar upp sitt bandage <3 Istället för att prata om min dag tänkte jag att vi pratar om dagens middag som blev ett riktigt lyckat experiment. På 20 minuter svängde vi ihop en god svamppasta med getost, bara namnet vittnar ju om att detta är en riktig goding. Perfekt som middag efter en jobbig dag när man inte har energi att stå timtals i köket.

Enkel & snabb Svamppasta med getost
4 portioner
2 dl torkad svamp, vi använde Svart trumpetsvamp men t.ex. trattkantareller funkar lika bra
1 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
0.5 dl pinjenötter
100 g getost
Salt & Peppar

* Pasta enligt smak

Börja med att koka pastavatten och lägg i pastan när vattnet kokar. Skala sedan löken och hacka den i små bitar. Stek löken och den torkade svampen på medelstark värme i lite olja. När löken börjar bli genomskinlig, häller ni på grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och låt puttra på låg värme. Samtidigt kan ni rosta pinjenötterna på en stekpanna eller i ugnen tills de fått lite färg.

När pastan är klar häller ni ut vattnet, men spara gärna lite av pastavattnet ca. 0.5-1 dl i kastrullen om såsen ser tjock ut. Blanda därefter pasta + pastavatten + svampsås i kastrullen och rör om. Tillsätt getosten i mindre bitar och låt allt värmas upp så att osten blir varm, men inte smälter. Rör om lite så att osten smulas runt i kastrullen. Det gör absolut ingenting om det blir lite ostklumpar, det är bara gott. Toppa pastan med pinjenötter. Servera pastan med en sallad.Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *