Tillbaka

Dinkelplättar med mandarintopping

Idag vaknade jag upp till denna himmelska brunch. Det var såklart Beni som hade stigit upp lite tidigare för att kunna överraska mig med detta. Tänk att man är så lyckligt lottad att man träffat denna superkille. Dessa plättar var fantastiskt goda och kände att jag såklart vill dela med mig av receptet åt er. Beni var snäll och skrev ner det åt mig så här har vi det nu, varsågoda!

Dinkelplättar ca.4 st:

1 ägg
1 dl fullkorns dinkelmjöl
1.5 dl mjölk

Vispa ihop ingredienserna och låt smeten stå i 10 minuter, så att smeten sväller lite. Stek plättarna i lite matfett på medelvärme.Mandarintopping:
2mandariner
1 tsk kanel
1 tsk kokossocker
1 msk vatten


Blanda ihop ingredienserna och låt toppingen stå i 10 minuter. Toppa plättarna med mandarinerna och nötter för att få lite extra crunch. Råkar man ha vispgrädde eller t.ex. Skyr hemma så tror jag det passar utmärkt till plättarna och toppingen!

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *