Tillbaka

Världens enklaste och godaste Smoothie

Gårdagens brunch blev god, men vårt experiment med broccoliplättar måste ännu utvecklas innan vi känner oss nöjda. Därför avvaktar jag lite med att publicera receptet på dem och istället börjar vi denna nya vecka med att presentera världens godaste och enklaste smoothie. Det går inte att misslyckas med denna goding som består av endast tre ingredienser.

Recept på hallonsmoothie för 2-3 portioner
2,5 dl hallon
2 dl naturell yoghurt
1 banan

Skala bananen och mixa ihop alla ingredienser i en mixer till önskad konsistens. Häll upp i glas och njut av en magisk smoothie Kom ihåg att koka hallonen om det står att det rekommenderas på paketet. Är hallonen från t.ex. Sverige eller Finland, behöver man inte koka dem.

—–

Kort näringsfakta:Även denna smoothie är en riktig C-vitamin och kalcium bomb samtidigt som den består av mycket kolhydrater och protein samt lite fett. För hela smoothien är det 47 g kolhydrater inkl. fibrer, 10 g protein och ynka 2,2 g fett. Ett toppen mellanmål att äta t.ex. efter man tränat!

Fler recept inom samma kategori:

  • Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

    Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill…

  • Järn & Kaffe – En bra kombination?

    Järnbrist är en vanlig bristsjukdom i Norden. Största riskgrupperna är barn, ungdomar och fertila kvinnor. Det finns många sätt att förbättra sitt upptag av järn, men idag tänkte jag vi skulle prata om något som kanske inte så många vet, eller tänkt på, nämligen sambandet mellan dåligt järnupptag och kaffe…

  • Fem tips för att äta mer miljövänligt

    Ingen har väl missat de senaste dagarnas konstiga väder. Det har både snöat, haglat, regnat och varit sol och allt detta har kunnat ske inom loppet av en timme. Någonstans inom mig känns det som att vi inte kan blunda för detta och tänka att ”Det nu bara är så”.…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *