Tillbaka

Pulled Havre Hamburgare

Ingen har väl undgått nyheten Nyhtykaura/ Pulled Havre som dykt upp i matbutikerna runt om i Finland detta år. För er som inte bor i Finland eller som råkat missat denna nya produkt handlar det alltså om en finsk vegansk produkt som består av havre och baljväxter och som fungerar likadant som kött, men som sagt är helt växtbaserat. Jag har länge försökt få tag på denna produkt men eftersom den är otroligt populär, så tar den oftast slut i affären, och jag har därför inte fått tag på ett paket ännu.

När jag kom hem förra veckan såg jag däremot att mamma hade lyckats köpa hem två paket, vilket gjorde mig så glad. Äntligen skulle denna nyhet provas, och blir det en hiss eller diss?Två paket är uppätna och har tillagats på olika sätt. Tänkte skriva receptet i två skilda inlägg så det är lättare att hitta dem i framtiden. Vi börjar med första paketet som tillagades till goda hamburgare. Det blev som sagt riktigt gott, men att bara äta pulled havren som så blir väldigt torrt, så en sås behövs verkligen till havren.

PULLED HAVRE HAMBURGARE MED UGNSGRÖNSAKER

-Ett paket Pulled Havre, vi hade smaken kaffir, lime, sesam och ginger.
– Valfri sås (Viktigt!)
 – Tomat 
– Avokado
– Fårost eller Getost 
– Sallad 

– Picklad rödlök 
* 1 rödlök *1 msk vinäger *1 tsk socker * ca. 0.5 tsk salt

– Hamburgerbröd, mitt recept hittar ni HÄR.

Ungsrostade Grönsaker

  * Palsternacka * Morot * lite olja och salt * ev. kryddor t.ex. färsk persilja Börja med hamburgerbröden genom att följa receptet (här). När brödet jäser kan du börja med de ugnsrostade grönsakerna. Skär dem i lämpliga bitar, typ lite som stavar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Lägg in grönsakerna i ugnen på 225 graders värme i 20 minuter. När grönsakerna är i ugnen är det dags att fixa rödlöken. Skär först löken i skivor och rör därefter ihop vinäger, socker och salt och löken. Rör om så blandningen är jämn och löken intäkt.

När grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg är de klara. Ta då ut dem ur ugnen och ställ dem på ett varmt ställe och täck med ett lock så de håller värmen. Lägg därefter in bröden i ugnen. När bröden är i ugnen börjar du med pulled havren. Vår tanke var att använda pulled havren så som man använder pulled pork så vi stekte den bara i lite olja. Därefter skar vi tomat, getost, avokado och sallad i lämpliga skivor som passar i hamburgare. Sedan är det bara att bygga hamburgare med bröd, pulled havre, avokado, sallad, tomat och picklad rödlök samt valfri sås. Toppa de ugnsrostade grönsakerna med persilja och servera tillsammans med hamburgaren. Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

  • Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

    Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill…

  • Järn & Kaffe – En bra kombination?

    Järnbrist är en vanlig bristsjukdom i Norden. Största riskgrupperna är barn, ungdomar och fertila kvinnor. Det finns många sätt att förbättra sitt upptag av järn, men idag tänkte jag vi skulle prata om något som kanske inte så många vet, eller tänkt på, nämligen sambandet mellan dåligt järnupptag och kaffe…

  • Fem tips för att äta mer miljövänligt

    Ingen har väl missat de senaste dagarnas konstiga väder. Det har både snöat, haglat, regnat och varit sol och allt detta har kunnat ske inom loppet av en timme. Någonstans inom mig känns det som att vi inte kan blunda för detta och tänka att ”Det nu bara är så”.…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *