Tillbaka

Krusbärssmoothie med en tvist

Okej, jag kan inte sluta med mina smoothies, hoppas ni inte blir galen på mig utan tvärtom tycker de är kul och kanske vågar provar någon av dem. Jag tänker mig att en smoothie ska bocka av bland annat dessa punkter för att vara en bra smoothie.
– Den ska inte innehålla tillsatt socker
– Den ska innehålla massvis med vitaminer och mineraler
– Den ska vara god och enkel att göra
– Den ska innehålla bra kolhydrater, protein och fetter.
– Stort plus om den innehåller inhemska bär, ännu bättre om man plockat bären själv.

I veckan gjorde jag en smoothie som blev riktigt god, enligt Beni är det top 5 bästa smoothie han någonsin smakat, och tro mig han har fått dricka en och annan smoothie med mig haha. Jag gjorde en krusbärssmoothie med en liten tvist. Lade nämligen i en bit honungsmelon i smoothien, och oj vilken bra kombination det blev!

Krusbärssmoothie med en tvist, ca. 2-3 portioner
2 dl Krusbär ( jag använde frusna)
2 dl naturell yoghurt
1/2 banan
ca. 1/4 honungsmelon (ung. 150 g)

Skala bananen och ta bort skalet och kärnorna från melonen. Lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Häll upp i glas.
Hoppas det smakar 🙂

Kort näringslära:Denna smoothie är en riktig supersmoothie. Den innehåller mycket C-vitamin som bland annat behövs för ett välfungerande immunförsvar, den innehåller också magnesium som behövs både för vår nerv och muskelfunktion.Smoothien innehåller även rikligt med kalcium som har en stor betydelse för kroppens olika funktioner. Bland annat behövs kalcium för samspelet mellan nerver och muskler, cellernas kommunikation med varandra, blodkoagulation, blodtrycksreglering.. och ja, listan kan göras lång. Det finns såklart ännu fler vitaminer och mineraler i denna smoothie, men dess tre finns det mest av.Dessutom innehåller den bra med proteiner och kolhydrater. Ingen dum smoothie att ha som t.ex. mellanmål med andra ord.

Fler recept inom samma kategori:

  • Tre tips till dig som vill äta mer vegetariskt

    Det sker många förändringar i vår värld, en del positiva andra negativa. En trend som jag och flera troligen märkt av de senaste åren är att allt fler får upp ögonen för att äta mer vegetarisk och vegansk mat. Eftersom det troligen finns många som känner att de inte vill…

  • Järn & Kaffe – En bra kombination?

    Järnbrist är en vanlig bristsjukdom i Norden. Största riskgrupperna är barn, ungdomar och fertila kvinnor. Det finns många sätt att förbättra sitt upptag av järn, men idag tänkte jag vi skulle prata om något som kanske inte så många vet, eller tänkt på, nämligen sambandet mellan dåligt järnupptag och kaffe…

  • Fem tips för att äta mer miljövänligt

    Ingen har väl missat de senaste dagarnas konstiga väder. Det har både snöat, haglat, regnat och varit sol och allt detta har kunnat ske inom loppet av en timme. Någonstans inom mig känns det som att vi inte kan blunda för detta och tänka att ”Det nu bara är så”.…

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *