Tillbaka

Mangosmoothie och bästa sättet att skala mango på

Morgonens smoothie blev en gul skönhet gjord på mango och apelsin. Fantastiskt god smak, dock kunde konsistensen varit bättre men vi listade ut vad vi gjort fel. Lärde mig även bästa sättet någonsin att skala mango på. Såhär gör du: Dela mangon på längden längs med kärnan ( viktigt!), tar fram ett högt glas ( se bild nedan) och sedan pressar du mangon längs med glaset så att köttet faller in i glaset. På några sekunder har du skilt på skalet och köttet utan att behöva kämpa i flera minuter med att få skalet skilt från köttet. Prova! Kommer personligen aldrig mera skala mango med potatisskalare. Nu till receptet!

Mango & Apelsin smoothie, recept 2 portioner

1 Apelsin

1 mogen mango

1/2 Banan

1 dl naturell yoghurt

1 dl mjölk

1 nypa ingefärapulver

Skala mangon enligt tipset ovan. Skala sedan apelsinen så att du får bort både det översta skalet men också det vita skalet som är närmast fruktköttet. Det var här som vi fuskade vilket ledde till att det blev lite klumpig konsistens. För att undvika klumpar så lönar det sig att vara noga med att få bort det mesta av apelsinskalet. Häll i alla ingredienser i mixern och mixa noga. Häll upp i glas och njut av en underbar smoothie.

Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *