Tillbaka

Fyllda paprikor i ugn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag borde aldrig har skrivit att vi skulle göra ett nytt försök med vår grillkväll. Några minuter efter jag publicerat inlägget började det regna och vi fick ställa in grillkvällen en gång till.
Istället fixades det ihop en god middag med en del av ingredienserna som var tänkt till grillkvällen. Det var så enkelt och gott så jag tänkte dela med mig av receptet, perfekt vardagsmat! Var tyvärr så gott att jag glömde fota när allt var klart, nåja här har ni:

Recept för två personer:
3 paprikor
5 champinjoner
1 burk/påse majs
10 körsbärstomater
ca. 100 g getost
ev. lite riven ost
Krydda med t.ex. salt, citron, timjan, svartpeppar

Tvätta och halvera paprikorna, töm på kärnor. Hacka champinjoner och stek tillsammans med majsen i ca. 5 minuter, krydda med salt,citron, timjan och svartpeppar. Hacka körsbärstomaterna. Fyll de halverade paprikorna med svampmajs blandningen samt tillsätt körsbärstomaterna. Strö på getosten och eventuellt riven ost (om man vill). Gratinera i ugnen ca. 20 minuter i 225 °C.

Serveras med vad man vill. Vi hade en couscous sallad gjord på couscous, ruccola, körsbärstomater, gurka samt lite pressad lime. Så stekte vi även lite halloumi till eftersom det fanns i kylskåpet. Kan tänka mig att t.ex. tofu eller en stekt kycklingbit hade också passat bra till.
Hoppas det smakar 🙂

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *