Tillbaka

Nektarin och jordgubbssmoothie

Hej Måndag!

Härligt med en ny vecka. Jag började min morgon med en promenad och därefter åt jag en god frukost bestående av smoothie och rostade rågbröd med ost och grönsaker, och kaffe såklart. Enkelt men så otrolig gott. Tänkte dela med mig receptet på den enkla och goda smoothien jag gjorde idag.

Nektarin och jordgubbssmoothie för två personer:

1 Banan

1 Nektarin

Ca. 1,5 dl frysta jordgubbar

1,5 dl naturell yoghurt

Skala bananen, skär nektarinen i bitar så du får bort kärnan och häll på yoghurten och jordgubbarna. Mixa med mixer/smoothiemaskin tills smoothien är jämn. Häll upp i ett glas och servera genast.

Hoppas det smakar 🙂

Kort näringsfakta:Visste du att jordgubbar innehåller mängder med nyttigheter, bland annat mycket antioxidanter (bra för att förebygga t.ex. vissa cancerformer), folat och C-vitamin. Dessutom innehåller jordgubbar en hel del fibrer, koppar, magnesium, kalcium mm. Speciellt nu när hösten närmar sig och många har lätt för att dra på sig en förkylning, är det extra bra att få i sig mycket C-vitamin. En bra orsak alltså att addera jordgubbar till din smoothie.

Fler recept inom samma kategori:

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *